Miami na domačem parketu pred 17.000 gledalci ni imel možnosti proti Giannisu Antetokounmpu in soigralcem. Ti so že na začetku hitro povedli, dobili prvo četrtino s 26:14, prednost pa nato izdatno povečali v tretji četrtini.

Po zanesljivi zmagi, drugi zapovrstjo za 29 točk ali več, so tik pred skupno zmago v seriji. Doslej se še nobeni ekipi v zgodovini lige NBA ni uspelo vrniti po zaostanku 0:3. Trem ekipam je sicer uspelo dvoboj izenačiti, a so nato izgubile odločilno tekmo.

Goran Dragić je za vročico v 29:07 minute dosegel osem točk in prispeval še en skok ter dve podaji. Iz igre je zadel le tri od 14 metov, a tudi soigralci pri metu niso bili posebej natančni.

Največ točk je tokrat dosegel Jimmy Butler, 19, sledil je Bam Adebayo s 17. Pri gostih je bil najbolj učinkovit Khris Middleton z 22, 19 jih je dodal Jrue Holiday (12 podaj). Antetokounmpo je ob 17 točkah pobral še 17 skokov v 32:35 minute.

»Položaj nas ne skrbi. Mi lahko nadzorujemo le svojo igro. Tako se bomo še naprej pripravljali in tekmovali. Ne ukvarjamo se z zgodovino in s temi 'dobrimi' stvarmi. Je pa jasno, da nas čaka veliko dela,« vnaprej vdaje ni podpisal Butler.

»Zadevajo mete in to zelo težke mete, nam pa žoga nikakor ne gre skozi obroč,« pa je dodal Adebayo.

Druga zmaga zapored za Lakers

Prvaki Los Angeles Lakers so po porazu na prvi tekmi strnili vrste in zabeležili še drugo zmago proti Phoenixu. Tokrat so bili v domači dvorani boljši s 109:95. Blestel je predvsem Anthony Davis, ki je 34 točkam dodal še 11 skokov v nekaj več kot 40 minutah na parketu.

LeBron James je dosegel 21 točk ob devetih podajah. Pri gostih je bil najbolj razpoložen DeAndre Ayton z 22 točkami. Manjkal je predvsem prispevek Devina Bookerja (19 točk) in »načetega« Chrisa Paula (7 točk).

V noči na soboto bodo tri tekme. Na zadnji bo Luka Dončić z Dallas Mavericks gostil Los Angeles Clippers. Telički vodijo z 2:0 v dvoboju, potem ko so dobili obe tekmi v mestu angelov.