Ekipa mladih košarkarjev ZDA, na tekmi vzhajajočih zvezd All-Star imajo pravico do nastopa novinci in igralci v svoji drugi sezoni v NBA, je s 151:131 premagala selekcijo sveta. Ekipa sveta, za katero je 27 točk dosegel R.J. Barrett (New York Knicks), je sredi tretje četrtine sicer še vodila za 12 točk.

Nato pa so izbranci ZDA pohodili plin in pripravili preobrat na krilih Milesa Bridgesa (Charlotte Hornets), ki je dosegel 20 točk. Prvi strelec ZDA je bil sicer Eric Paschall (Golden State Warriors), ki je zbral 23 točk. A niso vsi igralci tekme vzeli najbolj resno, saj se zavedajo, da gre v prvi vrsti za zabavo, zato atraktivnih potez ni manjkalo.

Med njimi sta bila tudi kapetana obeh taborov Dončić in Trae Young, oba lani še novinca in največja tekmeca v boju za nagrado za novinca leta NBA, ta je pripadla slovenskemu zvezdniku, letos pa sta se na parketu že šalila kot prijatelja. »Bilo je zelo zabavno, navijači želijo videti zabijanja, koše z velike razdalje, gre za pravi šov,« je v pogovoru po tekmi, ko je odgovarjal in angleško in špansko, dejal Dončić in o spektakularnem metu z več kot polovice igrišča novinarjem z nasmehom odvrnil: »Kar Traeja vprašajte, za kaj je šlo.«

Po tekmi je Young na družbenih omrežjih s hudomušnim pripisom med drugim objavil posnetek Dončićeve poteze tekme, ko je ta z več kot polovice igrišča zadel koš. »Neverjetno! Rekel sem Luki, naj vrže, če si upa. On je pa celo zadel. Bil je nor trenutek in zelo zabaven,« je v intervjuju o svojem najljubšem trenutku tekme povedal Young, ki je edini ob Dončiću z »dvojnim« programom ta vikend, saj bosta oba nastopila tudi na osrednji tekmi zvezd. Dončića je izbral kapetan LeBron James, Young pa bo igral v ekipi Giannisa Antetokounmpa.

Stisk roke in pohvalne besede Baracka Obame

Pred tekmo je 20-letnega Slovenca prišel pozdravit tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, ki mu je stisnil roko ter mu namenil nekaj pohvalnih besed. Štiriinštirideseti predsednik ZDA se je po poročanju ameriških medijev dobro pripravil na obisk in je igralcem namenil nekaj besed, podkrepljenih s statističnimi podatki, družil se je z mladimi igralci, trenerji in otroki, ki so sodelovali na uvodnem spektaklu vikenda.

»Obisk Obame pred tekmo mi je bil v zadovoljstvo. Zelo lepo ga je bilo srečati in upam, da se bova kmalu spet družila,« je o srečanju z nekdanjim predsednikom ZDA dejal Dončić in v smehu razkril, da mu je Obama dal poseben nasvet: »Ne meči na koš kot Jason Kidd.«

Dončić, ki se vrača na parket po poškodbi gležnja, prvič nastopa na tridnevnem festivalu košarke onkraj luže. Pred njim je ledino oral kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić, ki je pred dvema letoma po naknadnem vpoklicu v Los Angelesu nastopil v zmagovitem moštvu LeBrona Jamesa.

A Dončić še ni končal »dela« ta konec tedna, saj bo kot član začetne peterke nastopil tudi na osrednjem dogodku, 69. tekmi zvezd All-Star.

Vikend košarkarskih zvezd se bo sprva nadaljeval s tekmovanjem v košarkarskih veščinah, metu za tri točke in zabijanju, glavna tekma pa bo nedeljski obračun vzhoda in zahoda.