Motile so ga smrečice

Medtem ko si nekateri okolico domov skušajo polepšati z drevjem, jo drugi kazijo z nerazumnimi dejanji. Policisti na Ajdovskem iščejo nepridiprava, ki je konec prejšnjega tedna na parceli v Podkraju poškodoval oziroma izruval kakšnih petdeset sadik smrečic. Zakaj bi se nekdo tako brezsramno spravil nad mala drevesca, ki bi nekoč zrasla v impozantne smreke, ni jasno, kakor tudi ne, kaj je ta oseba naredila s tistimi smrečicami, ki jih je odnesla s seboj. Primer bo verjetno za vedno ostal zavit v tančico skrivnostnosti, so pa policisti zaradi poškodovanja tuje stvari že podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pokol z motorno žago

Tudi britanski policisti lovijo skrivnostnega podleža, ki je v desetih dneh v grofiji Surrey udaril kar tridesetkrat. In to z motorno žago. Ob slikoviti poti ob reki Temzi je posekal na desetine zdravih pokončnih dreves, ki so ga iz neznanega razloga motila. Njegov motiv je možem postave trenutno še neznan. Na nekaj kilometrov dolgo območje ob reki, priljubljeno pri sprehajalcih, so postavili stražo, da bi tako ulovili »polnočnega gozdarja«. Lokalni prebivalci so nad vandalom zgroženi in upajo, da bodo manijaka z motorno žago prijeli, še preden bo storil še večjo škodo naravi. Zdi se, da nepridiprav lesa ne potrebuje za gretje doma, saj pusti veje in debla ležati kar tam, na kraju kaznivega dejanja. Usmilil se ni niti tistih dreves, ki so jih na območju posadili v spomin na ljubljene pokojne. Na spletnih družbenih omrežjih prebivalci iščejo morebitne vzroke za takšno nerazumno obnašanje – eni so prepričani, da nočni sekalec to počne zaradi jeze ali maščevanja mestnemu svetu, drugi ugibajo, ali ne gre morda za navdušenca nad videoigro Fortnite, v kateri je naloga s podiranjem dreves.

Na begu pred Bidnom

Na mejnem prehodu Obrežje so aretirali sicer nepoznanega ameriškega igralca Dona Victorja Cisternina, ki ga je zaradi milijonske prevare iskal tudi Interpol. ZDA so ga iskale, ker je za finančno pomoč za zaščito delovnih mest v času pandemije prosil s ponarejenimi podatki. Po lastnih navedbah hrvaškim preiskovalcem se je bal, da bi ga administracija Joeja Bidna zdaj kazensko preganjala zaradi načina poslovanja, kakršen je bil pod Donaldom Trumpom dovoljen. Prav je imel. Pobegnil je v Evropo, v nedeljo so ga prijeli, ko je iz Slovenije skušal vstopiti na Hrvaško, kjer naj bi že zaprosil za politični azil. Šest milijonov dolarjev pomoči je sam porabil za odplačilo dolga, kupil je novega maseratija, pregrešno dragega mercedesa in še terenca, nekaj denarja pa namenil tudi za vozilo partnerice, s katero sta nabavila še skoraj tri milijone dolarjev vredno vilo na Floridi.

Ugrabitev zajca rekorderja

Z Otoka prihaja še ena grozljiva novica. Z domačega vrta je namreč izginil Darius, največji zajec na svetu. Njegova skrbnica Annette Edwards je neutolažljiva, za kakršne koli informacije o izginotju svojega ljubljenčka ponuja več kot dva tisoč evrov nagrade. »To je izjemno žalosten dan,« je komentirala izgubo dolgouhca. Lokalna policija je že potrdila, da je enajstletnega zajca nekdo proti njegovi volji ponoči odpeljal z ograjenega vrta v vasici Stoulton in ga torej ukradel. »Prosim, vrnite ga! Prestar je že za razmnoževanje, pustite ga pri miru!« je skrbnica sporočila ugrabiteljem, da si s 129 centimetrov dolgim Dariusom ne bodo mogli kaj prida pomagati. Detektiv za male živali predvideva, da bodo zajca ali skušali prodati čez lužo ali pa bodo v naslednjih dneh zanj zahtevali odkupnino. Leta 2010 se je zajec kot največji svoje vrste vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Držimo pesti, da bo kmalu priskakljal nazaj domov.

Kosmati lopov

V mestecu Greenville na vzhodu Nove Karoline so pred dnevi »aretirali« prav posebnega lopova. Po klicu na pomoč zaradi poskusa vloma so pred hišo našli nič hudega slutečo kozo. Ali se je žival samo pretvarjala, da je nedolžna, ni znano. Jo je pa s seboj odpeljalo živalsko društvo, od koder jo je domov odpeljal njen skrbnik in živali zažugal, da bo doma »odsedela« preostanek (hišnega) zapora.