Zasedba iz velikega jabolka je z izjemno kolektivno igro na kolena položila tekmece iz Bostona. Med strelce so se vpisali Mathew Barzal, Adam Pelech, Jordan Eberle, Jean-Gabriel Pageau, Anders Lee in Oliver Wahlstrom, razpoložen pa je bil bil tudi ruski vratar Semjon Varlamov s 34 obrambami. Za kosmatince sta zadela Nick Ritchie in Craig Smith, češki vratar Jaroslav Halak je zaustavil 30 strelov.

Washington je na domačem ledu ukanil Pittsburgh s 5:2. Za zasedbo iz ameriškega glavnega mesta so gole dosegli Tom Wilson, Nicklas Backstrom, T.J. Oshie, Lars Eler in Carl Hagelin, za gostujočo pa Jake Guentzel in Brandon Tanev.

Na sporedu je bilo še osem tekem. Tampa Bay je z goli Mihaila Sergačeva, Yannija Gourda in Barclayja Goodrowa ukanila Carolino s 3:1, Florida je bila po hudem boju boljša od Dallasa s 3:2, gol odločitve pa je dobre tri minute pred koncem izenačenega dvoboja dosegel Frank Vatrano.

Na sporedu so bili trije kanadski obračuni. Na prvem je Ottawa visoko premagala Calgary s 6:1, Edmonton je slavil v Vancouvru s 3:0, Winnipeg pa je bil boljši od Montreala s 6:3.

Chicago je z goloma Patricka Kana in Carla Soderberga v zadnji tretjini slavil v Columbusu z 2:0. Detroit je na krilih Sama Gagnerja, ki je dosegel "hat-trick" na kolena položil Nashville in slavil s 5:2, New Jersey pa je šele v podaljšku slavil v Buffalu s 4:3. Zmagoviti gol je zabil Čeh Pavel Zacha.

Zasedba slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo naslednjo tekmo igrala v noči na soboto, ko bo gostovala pri Minnesoti. Kalifornijska zasedba v zadnjem času kaže izjemno dobre predstave, v noči na četrtek so na kolena položili St. Louis in dosegli šesto zmago v nizu ter so trenutno na tretjem mestu v skupini Honda West.