V New Yorku je z golom v četrti dodatni minuti tekmo odločil Brad Marchand, mož odločitve je bil že drugič v letošnji končnici, prvič se je to zgodilo v seriji prvega kroga, ko je svoji ekipi zagotovil zmago na drugem obračunu proti Washingtonu.

»Gol ni bil med najlepšimi, a nič zato. Vsaka ekipa si želi čim več streljati, še posebno v podaljških. Če ne moreš kakovostno podati, raje streljal, razmišljamo. Več streljaš, več možnosti za zmago imaš, in današnja tekma je še en dokaz, da je to res,« je po tekmi dejal Marchand. Pred podaljškom je Boston v prvi tretjini v vodstvo popeljal Craig Smith, dobrih šest minut pred koncem rednega dela je izenačil Mathew Barzal. Vratar Bostona Tuukka Rask je obranil 28, vratar domačih Semjon Varlamov pa 39 strelov.

Carolina je prvi dve domači tekmi izgubila, a se je zdaj vrnila v igro za napredovanje. To jim je omogočil zadetek Jordana Staala ob izteku šeste minute podaljška, pred katerim je svojo drugo podajo na tekmi prispeval Teuvo Teravainen. Njegov finski rojak Sebastian Aho je prispeval gol in podajo, vratar Petr Mrazek, ki je med vratnici vstopil prvič v končnici, pa je zbral 35 obramb.

Pri domačih, ki so v rednem delu izničili zaostanek 0:2, je gol in podajo v statistiko vpisal Brayden Point, ki je po tekmi dejal: »Nismo zaskrbljeni. Bi bili, če bi igrali slabo, a smo pokazali zelo solidno predstavo. Je bil pa danes odličen tudi tekmec, z nekaj sreče si je zmago zaslužil.«