Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in se do jutra razširil nad večji del Slovenije. Ob morju bo še pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo popoldne na zahodu ponehale. Tam se bo proti večeru že jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in v četrtek bo deloma jasno. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika: Zahodni del Alp je dosegla vremenska fronta, nad severnim Sredozemljem bo čez dan nastalo plitko ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas večinoma sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

V torek bo oblačno, padavine se bodo pomikale proti vzhodu in zajele vse sosednje pokrajine. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas začelo jasniti.

Biovreme: Vremenski vpliv bo zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, z manjšimi motnjami v spanju in s hitrejšo utrujenostjo. V torek bo vremenski vpliv sprva še zmerno obremenilen, popoldne pa bo vremenska obremenitev postopno slabela.