Ščuka se je ta teden že pridružil treningom članskega moštva pod taktirko glavnega trenerja Jurice Golemca.

Ščuka je zadnji dve sezoni nastopal tudi v dresu članskega moštva Gorice. V sezoni 2019/20 je v 3. SKL v povprečju dosegal 15,8 točke na tekmo, zaigral pa je na 15 obračunih. V pokalu Spar je na parket stopil na šestih tekmah in beležil 12 točk na tekmo. V članski košarki se je Ščuka preizkušal predvsem na igralnem položaju krila, rad pa ima tudi žogo v svojih rokah in se preizkuša na položaju organizatorja igre.

"Veseli smo, da se je Luka pridružil Cedeviti Olimpiji. Velja za enega od najbolj nadarjenih košarkarjev tega prostora. Luka je mlad, zelo inteligenten fant, ki ima veliko prostora za razvoj. Naša naloga je, da mu zagotovimo kakovostno delo, da se bo lahko razvijal tako, kot je treba. Ne želimo hiteti, skupaj z njim moramo biti potrpežljivi. Prepričan sem, da bo Luka pomagal Cedeviti Olimpiji in slovenski košarki," je dejal Golemac.

"Zelo vesel sem, da sem postal del ljubljanskega kluba. Veselim se igranja na najvišji ravni. Komaj čakam, da se predstavim ljubljanskim navijačem," je dodal Ščuka.