Froome je bil pred nadaljevanjem zaradi koronavirusa zaznamovane sezone kolesarstva predviden za nastop na Touru. A štirikratni zmagovalec največje dirke v kolesarstvu je bil v preslabi formi, zaradi česar se bo letos posvetil španski Vuelti.

Tudi v teh dneh na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ne blesti, v skupnem seštevku zaseda šele 106. mesto s skoraj eno uro zaostanka za vodilnim Britancem Simonom Yatesom. Je pa za Eurosport spregovoril o dirki po Franciji in obeh Slovencih.

Pogačar najbolj svež od trojice

»Letošnji Tour bi moral biti Rogličev, o tem ni dvoma. Seveda bi rad videl, da bi dirko dobil moj moštveni kolega Egan Bernal, obenem pa mislim, da Tadej Pogačar ni daleč od skupne zmage,« je dejal Froome in pohvalil za zdaj še 21-letnega kolesarja s Klanca pri Komendi.

»Videti je najbolj svež od prve trojice. Nikoli se mi ne zdi, da bi bil pod stresom. Izjemno ga je gledati,« je še dodal 35-letnik, ki se prihodnjo sezono seli k moštvu Isreal Start-Up Nation.

»Zanimivo bo videti, če lahko prvi trije zdržijo tri tedne. To je največji izziv za Rogliča. V zadnjih letih je ob koncu velikih dirk malce padel v formi in ta Tour je v zadnjem tednu brutalen,« je še razmišljal Froome, ki ga je povzel spletni portal Cyclingnews.

»Kolesarje čaka še veliko izzivov. Izpostavil pa bi kraljevsko 17. etapo in vožnjo na čas v 20. Zanimivo bo videti, če bo Roglič zdržal,« je še pristavil Froome.

»Pogačar se ne bo zadovoljil z drugim mestom«

Športni direktor kolesarske ekipe UAE Emirates Allan Peiper je v pogovoru za cyclingnews.com zatrdil, da se Tadej Pogačar na dirki po Franciji ne bo zadovoljil s končnim drugim mestom in da bo poskušal vse, da v zadnjem tednu dirke prehiti tudi vodilnega rojaka Primoža Rogliča, za katerim zdaj zaostaja 44 sekund.

»To sem ga vprašal včeraj, zatrdil je, da ga zanima le zmaga. S Primožem sta prijatelja, Tadej je ponosen, da sta v vodstvu dva Slovenca, a dirka je dirka, poskušal ga bo premagati. Ne glede na vse, kar se bo do konca zgodilo, pa bosta Slovenca, ki zasedata prvi dve mesti, tudi po Touru ostala prijatelja,« je dejal nekdanji avstralski kolesar.

Se pa Pogačarjev šef dobro zaveda, da premagati Rogliča ne bo lahko. »Roglič je videti zelo dobro. Težko bo iz rok izpustil rumeno majico. Zagotovo ga bodo drugi favoriti napadali, če bo imel kakšen šibek trenutek, ga bo treba izkoristiti, potem pa v kronometru obračunati za zmago,« meni Avstralec, ki ne objokuje ekipnega spodrsljaja s sedme etape, ko je Pogačar zaradi vetra izgubil minuto in 21 sekund.

»Bilo je, kar je bilo. Tadej je nekaj časa že nadoknadil, najbrž ne bi bil tako napadalen, če ne bi izgubil časa. Fantom sem že po tej napaki dejal: morda se bo pa iz tega izcimilo kaj pozitivnega,« se na izgubljeni čas ne ozira Peiper.