Največjo naložbo v izobraževalne ustanove v zadnjem času, šestmilijonsko obnovo podružnične šole Center – OŠ Simona Jenka, so v Kranju predstavili prejšnji teden. Včeraj pa je župan MO Kranj Matjaž Rakovec predstavil še druge naložbe občine, ki bodo izboljšale položaj šolarjev in vrtčevskih otrok.

OŠ Staneta Žagarja bo kmalu dobila zeleno streho, nato pa še novo telovadnico, šest novih učilnic in nov večnamenski prostor. Pravnomočno gradbeno dovoljenje občina že ima. »Pričakujemo potrditev sofinanciranja projekta, da bi lahko ob koncu leta začeli pridobivati investitorje, začetek gradnje pa načrtujemo v prvi polovici prihodnjega leta,« je povedal župan. Poleg denarja iz občinskega proračuna računajo še na sredstva evropskega sklada CTN in slovenskega Eko sklada.

Stražiška osnovna šola je že dobila nov konvektomat in pralno linijo v kuhinji, trenutno pa občina financira tudi 17.7000 evrov vredno obnovo notranjega bazena v OŠ Jakoba Aljaža, ki se bo začela ta mesec. V zaključni fazi je po županovih besedah tudi brezplačen prenos nekdanje trgovske šole z države na občino, kjer naj bi prav Aljaževa šola dobila nove prostore, objekt pa je tudi na seznamu energetske sanacije. Že letos pa naj bi se začela tudi obnova nekdanje gradbene šole, v kateri bo nove prostore dobila kranjska glasbena šola, ki jo prav tako pesti huda prostorska stiska.