Natopilo je zgolj 27 skakalk iz osmih držav, Slovenke pa so pokazale dobro pripravljenost.

"Zelo sem vesela, na koncu se je vse izkazalo kot super. Izpolnila sem še eno mojo željo, da še enkrat tu v Frenštatu stopim na najvišjo stopničko. Zelo sem vesela, da je bila vsaj ena tekma, kljub vsemu, kar se dogaja po svetu. S tem moram biti zadovoljna in s tem iti naprej v zimsko sezono, tole pa je odličen začetek nove sezone," je po koncu za Smučarsko zvezo Slovenije povedala zmagovalka.

Že po prvi seriji je prepričljivo vodila lanskoletna zmagovalka Križnarjeva, ki je pristala pri 97,5 metra in zbrala 111,6 točk, druga je bila Breclova (95 m/104,4 točke), tretja pa Avstrijka Marita Kramer (95/99,4).

Rogeljeva je po polovici tekme zasedala peto mesto (92/95,4), tik za njo sta bili Klinčeva (90,5/95,2) in Komarjeva (91/91,9), ki je nato v finalu skočila 82,5 metra in na koncu s skupno 170,7 točkami končala na 9. mestu. Klinčeva je v drugo skočila 89,5 metra in se s 189,4 točkami prebila do tretje stopničke. Rogljeva (86/180,6) je bila na koncu sedma, Breclova (83/178,9) pa osma.

Križnarejva je bila tudi v finalu razred zase, pristala je pri 97 metrih, zbrala pa je 221,9 točk, ter se tako veselila druge zmage v karieri na najvišjem nivoju tekmovanja. Drugo mesto je zasedla Kramerjeva (191,2 točke).

"Edina tekma za poletno veliko nagrado. Žal je tako, vendar mi smo se te tekme udeležili, mnoge reprezentance so se odločile, da to tekmo izpustijo, tako da je bila konkurenca okrnjena, nekatere reprezentance se niti niso mogle udeležiti tekmovanja. Sami smo želeli preveriti svojo trenutno pripravljenost. Lahko jo ocenim kot zelo dobro. Prišli smo branit lansko zmago, kar nam je uspelo," je povedal glavni trener Zoran Zupančič.

Letošnja poletna velika nagrada oz. edina tekma, ki je danes potekala na Češkem, ni štela za skupni vrstni red.