Jumbo Visma je drugi dan zapored pokazala svojo moč. Etapne zmage sicer ni dosegla, saj je Italijan po dolgem pobegu tudi v zadnjem klancu zadržal prednost, je pa Primožu Rogliču omogočila, da je brez težav prišel do drugega mesta in ubranitve rumene majice.

V skupnem seštevku ima Roglič pred zadnjima dvema etapama štirinajst sekund prednosti pred Francozom Thibautom Pinotom (Groupama - FDJ) in dvajset pred Nemcem Emanuelom Buchmannom (Bora Hansgrohe).

»Za nami je še en težak dan, v katerem smo pokazali, da smo močna ekipa. Dobro smo nadzorovali situacijo, saj smo vedeli, da nas bodo napadali. Pred nami sta še dva zahtevna dneva v gorah,« je dejal Roglič.

Junak etape je bil 27-letni Davide Formolo, ki je zadnjo tretjino etape odpeljal sam. Po prvem od dveh vzponov na etapi, na Col de la Madeleine (200 m nadmorske višine), kjer je povprečni naklon na 17,3 kilometrih 8,3 odstoten, je imel pet minut prednosti pred glavnino, pred ciljnim vzponom na Saint-Martin-de-Belleville (14,8 km/8,6%) pa štiri minute.

»Nisem verjel, ali mi bo uspelo zadržati prednost, vendar imel sem dovolj energije, da sem tudi v zadnjih kilometrih šel na vso moč. Očitno so se nam štirinajstdnevne višinske priprave obrestovale,« je povedal zmagovalec.