Pred današnjo etapo je imel Roglič v skupnem seštevku 14 sekund naskoka pred Francozom Thibautom Pinotom (Groupama - FDJ). A najboljši slovenski kolesar in glavni kandidat za zmago na tej dirki je imel danes veliko težav, po padcu je izgubil precej časa, nato pa so se njegovi sotekmovalci v ekipi Jumbo Visma trudili, da bi ga pripeljali čim bližje ubežni skupini.

Na koncu je imel na desetem mestu tri minute zaostanka, toda za skupni seštevek to ni bilo pomembno, saj je tudi njegov najbližji tekmec Pinot končal le mesto pred njim in z enakim zaostankom. Razlika pred zadnjo etapo tako ostaja nespremenjena, Roglič bo v nedeljo imel 14 sekund prednosti. Tretji skupno je še en Francoz Guillaume Martin (Cofidis) s 24 sekundami zamude.

Etapo je s samostojnim pobegom na koncu z 41 sekundami naskoka dobil Kämna, drugi je bil Španec David de la Cruz (UAE Emirates), tretji pa Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step).

V prvi večji zasledovalni skupini s Pinotom in Rogličem je na 12. mestu končal tudi Tadej Pogačar (UEA Emirates). Matej Mohorič (Bahrain McLaren), ki je bil udeleženec prvega pobega v etapi, je na koncu pristal na 32. mestu (+ 4:55), 64. pa je bil četrti Slovenec na dirki Jan Polanc (UAE Emirates; + 18:17). V skupnem seštevku so Slovenci za vodilnim Rogličem na devetem, kjer Pogačar zaostaja minuto in 17 sekund, na 47. (Polanc) in 61. (Mohorič) mestu.

Današnjo etapo, novo gorsko preizkušnjo z zahtevnimi gorskimi cilji, a tudi z bolj položnim zadnjim vzponom, so zaznamovale številne težave favoritov. Že pred začetkom je Slovenec ostal brez enega najmočnejših tekmecev, saj je Kolumbijec Egan Bernal (Ineos) odpovedal nastop zaradi bolečin v hrbtu. Potem je prvi udarec doživela tudi Rogličeva ekipa, Steven Kruijswijk je padel, njegov ekipa je sporočila, da ima izpahnjeno ramo; kmalu pa je podobna usoda doletela tudi Rogliča.

A padec Rogliča ni bil tako usoden. Nekoliko jo je skupil le kolesarski dres, saj je pri padcu raztrgal hlače, sicer pa je lahko nadaljeval. Ker so bili v ubežni skupini tisti, ki ga niso ogrožali v skupnem seštevku, je bilo vračanje vendarle nekoliko lažje. Njegova ekipa je dobro pokrila poskus napada Bahrain McLarna, nadzorovali pa so tudi Pinota.

Dnevno slavo so tako prepustili mlademu Kämni, ki je potrdil potencial hribolazca in na koncu pobegnil do cilja v Megevu in si prikolesaril lep naskok. Na cilju se je razveselil doslej največje zmage v karieri. Za njegovo ekipo je bila etapna zmaga tolažba po odstopu njihovega vodilnega kolesarja Emanuela Buchmanna, ki jo je prav tako skupil v padcu.

Dirka kriterij Dauphine, ki velja za glavno ogrevalno preizkušnjo pred elitnim Tourom, se bo končala v nedeljo z zadnjo etapo, 153 km dolgo preizkušnjo v okolici Megeva.