Oblak je v glasovanju dobil 62 odstotkov glasov in zanesljivo slavil, za njim pa so se od drugega do petega mesta zvrstili Marcos Llorente (15 odstotkov), Renan Lodi (12), Alvaro Morata (10) in Mario Hermoso (2).

Oblak je v letošnji sezoni z Atleticom osvojil tretje mesto v španskem prvenstvu za prvakom Realom in drugouvrščeno Barcelono. Škofjeločan je branil na vseh 38 tekmah v tem tekmovanju in 17-krat ohranil mrežo nedotaknjeno. Prejel je 27 zadetkov.

Atletico bo v tej sezoni, ki jo je v precejšnji meri podaljšala pandemija novega koronavirusa, nastopil še na zaključnem turnirju elitne lige prvakov. V četrtfinalu bodo na Portugalskem nastopili proti Leipzigu, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Tekma bo na sporedu 13. avgusta. Drugi par je Atalanta - PSG. Ostali udeleženci četrtfinala bodo znani po odigranih povratnih obračunih osmine finala v prvi tretjini avgusta, potem ko jih je Evropska nogometna zveza zaradi covida-19 prestavila.

Ibrahimović: Nisem še končal, se šele ogrevam

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, trenutno igralec Milana, je prek Instagrama sporočil, da se še ne namerava upokojiti. »Kdor meni, da bom končal, me ne pozna. Ne bom se, zdaj se šele ogrevam,« je dejal napadalec, ki bi ga v Milanu radi zadržali, a svojih načrtov o tem, kje bo nadaljeval kariero, še ni razkril.

»Vse življenje sem se moral boriti. Nihče ni verjel vame, zato sem moral sam verjeti vase. Nekateri so me hoteli zlomiti, a so me naredili močnejšega, nekateri so me hoteli izkoristiti, pa so me naredili pametnejšega. Nisem kot drugi, sem Zlatan Ibrahimović in se ne mislim posloviti,« je dejal Šved, ki je januarja v Milan prestopil iz Los Angelesa, podpisal je šestmesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

»Prispevek, ki ga je Ibrahimović dal k rasti ekipe, je očiten. Upam, da bom še lahko sodeloval z njim, vendar je treba marsikaj postaviti na mizo. Ni dvoma, da je še vedno dober in je še vedno lahko gonilna sila ekipe. Ali bo ostal pri nas, pa je odvisno je od mnogih stvari,« pa trener Milana Stafano Pioli, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo še za dve leti, še ne more potrditi, da bo Šved ostal pri sedemkratnih evropskih prvakih.

Mbappe vprašljiv za tekmo proti Iličićevi Atalanti

Francoski nogometaš Kylian Mbappe si je v petkovem finalu franoskega pokala poškodoval vezi v desnem gležnju, je sporočil njegov klub v izjavi za javnost. Dodali so, da je odlični napadalec vprašljiv za začetek izločilnih bojev v ligi prvakov, ki se bodo za Parižane začeli 12. avgusta proti Atalanti slovenskega nogometaša Josipa Iličića.