Obiskovalce nekdanje šišenske tržnice ob Celovški cesti je nedavno presenetilo dejstvo, da je lastnik kompleksa ukinil polurno brezplačno parkiranje in začel zaračunavati evro za uro parkiranja. To je zmotilo tudi ponudnike in stranke priljubljenega skupnostnega naročanja živil in drugih izdelkov Nakupujmo skupaj. »To je odločitev, na katero žal nismo imeli vpliva in je seveda ne pozdravljamo! Torej po novem vam bo tržnica Šiška, če zapeljete skozi rampo, zaračunala parkirnino v višini en evro za začetno uro. Če parkirnine ne želite plačati, predlagamo, da vozilo parkirate nekje okoli tržnice, pridete na tržnico, naredite vaš paket in ga odnesete do rampe in se potem tja pripeljete z avtom in ga poberete,« so strankam sporočili v ekipi Nakupujmo skupaj.

Poudarili so, da lastniki tako organizatorjem kot ponudnikom zvišujejo najemnino za prostor, kjer vztrajalo le še zato, ker je za večino kupcev to dobra lokacija in ker je to edina razpoložljiva tržnica s streho. Iz sporočila je mogoče med vrsticami razbrati tudi, da na tržnici verjetno ne bodo več dolgo vztrajali, kar ni presenetljivo, saj ima tudi lastnik za to območje povsem druge načrte.

Zraslo naj bi več sto stanovanj

V začetku letošnjega leta je lastništvo na tem območju zaokrožila družba Kastor Blaža Muhiča, solastnika igralnice Casino Fortuna in lastnika gostilne Sokol v središču Ljubljane. Za območje v trikotniku med Celovško cesto in Drenikovo ulico je sicer predviden sprejem občinskega podrobnega prostorskega načrta, a že obstoječi prostorski akt tu predvideva močno pozidavo. Po enem od idejnih projektov bi lahko tu zrasle tri 12-nadstropne stolpnice s 300 stanovanji in ena 17-nadstropna stolpnica, visoka skoraj 60 metrov, v kateri bi lahko bil recimo hotel.

Pobudo za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta in s tem zagon projekta je že leta 2016 ljubljanski občini dalo podjetje Arbitum, katerega nepremičnine je sedaj prevzela Muhičeva družba Kastor, Muhič pa je zadnja leta odkupoval tudi druga zemljišča v bližini tržnice, ampak prek podjetja Asnep. Na občini so leta 2016 razkrili, da si vlagatelj na širšem območju nekdanje tržnice želi zgraditi podzemne garaže, hotel, prodajne prostore z živilsko in neživilsko ponudbo, poslovno-stanovanjske prostore in podobno.