Ste zdravi?

Sem, a ves čas malce poškodovan. Od tekme v Slovenski Bistrici se mi vleče poškodba mišice na nogi. Ves čas me malce boli, tako da ne morem trenirati, kot bi si želel. Vse skupaj malce vpliva na samozavest.

Vaši porazi v Sloveniji so redki, pa četudi na 100 m. Je lepo imeti konkurenco v Nicku Kočevarju?

Nekaj najlepšega je, če imaš na domači tekmi dobrega tekmeca. Naboj pred tekmo je povsem drugačen, precej bolj tekmovalen. Pred nastopom v Mariboru niti nisem spremljal domače konkurence, ki je na stotki kar dobra. Nicka poznam, saj sva večkrat skupaj na treningu v Šiški. Je pa res, da doslej nisva skupaj tekmovala. Treningi na 100 in 400 m se precej razlikujejo.

Na pokalu Slovenije boste imeli pester urnik, saj boste tekli na 100 in 200 m ter štafeti. Cilji?

S trenerjem se drživa dogovora, da se v domači sezoni posvečam le sprintu. Po pravici povedano si najbolj želim, da danes po nastopu na 100 metrov ne bi čutil kakšnih bolečin v mišici. V tem primeru bom lahko normalno tekmoval tudi v nedeljo. Seveda si želim na obeh razdaljah zmagati. Na daljši razdalji bi moral biti prvi, na stotki bo pa težje. Če zadenem start, bom lahko tudi zmagal, sicer bo cilj prekmalu, kot se je zgodilo v Mariboru.

Imate v načrtu kakšen mednarodni nastop?

Petega avgusta naj bi tekmoval na Finskem. Računam, da na dvesto metrov. S trenerjem imava v načrtu, da bom pozneje tekmoval tudi na 400 metrov. Natančnejšega urnika še nimam, a računam, da bo avgust bolj mednarodno obarvan.

V tej sezoni v slovenski atletiki blesti Kristjan Čeh, ki postavlja mejnike v metu diska. Kako spremljate razvoj 21-letnega Ptujčana?

Kolikor imam časa na kakšni tekmi. Veseli me, da svoje orodje konstantno meče daleč, kar dokazuje, da je vrhunsko pripravljen. Daljave, ki jih dosega, so fantastične. Če bo najožja ekipa z njim delala pravilno, da ne bo poškodovan, ima slovenska atletika športnika, ki bo lahko deset let osvajal kolajne na največjih tekmovanjih.