Mihi Kordišu uspeva paradajzville

Poslanec Levice in eden najbolj vztrajnih kritikov tako aktualne kot prejšnjih vlad že nekaj časa s tovariši in tovarišicami obdeluje njivo na Barju. Njihova agrodivizija, ki jo imenujejo Zelenjavno, je bila pridna tudi letos, kot je razvidno z njegovih fotografij, pa so precej dela in truda vložili v lično urejenost njive, vključno z napisi. Kot kaže, jim letos uspevajo rdeča paprika, stebelna zelena, čebula, korenje, in paradižnik, katerega grede so poimenovali kar »paradajzville«. Kot je zapisal Kordiš, je letos plodov zemlje in dela neomejeno, upamo pa, da bo vsaj toliko plodov dela tudi v parlamentu.

Grega Skočir na samorogu

Pevec skupine Big Foot Mama Grega Skočir je zaprisežen rocker in kot lahko zadnje čase vidimo na njegovem novem instagram profilu, tudi zagrizen športni navijač in vaterpolist. Da ga voda večkrat premami, dokazuje tudi zadnja počitniška fotografija, na kateri se je slikal na napihljivem samorogu, kontrast modre, bele in rožnate pa je verjetno v kombinaciji s Skočirjem marsikoga presenetil. Pevec je pod fotografijo še citiral Gartha Brooksa in napisal, naj mu nekdo prinese dve pina coladi, po eno za v vsako roko. Časi, ko bi kaj takega rekel za pivo na odru, so očitno vsaj do nadaljnjega mimo.

Zmago Jelinčič na predstavitvi knjige o Udbi

Čar ali pa prekletstvo instagrama je v tem, da ob številnih fotografijah kdaj pozabimo, da ljudje na njih tudi govorijo. Serija fotografij, ki jih je objavil Zmago Jelinčič Plemeniti s predstavitve knjige Igorja Omerze Udba in operacija Sever, bi tako morda ostala bolj ali manj neopažena, saj nas dandanes preseneti bolj malo kombinacij. Jelinčič, Dimitrij Rupel in Igor Bavčar na kupu pač niso nič več posebnega. Je pa zanimiv njihov pogovor, ki ga je posnel Vladimir Vodušek, na katerem so se dolgoletni odjemalci plač iz državnega proračuna pogovarjali o »glupem narodu«, ki jih financira in v primeru Jelinčiča še vedno voli.

Matej Tonin z izbranko znotraj ograje

Prejšnji teden je v središču Ljubljane potekala državna proslava ob dnevu državnosti, ki pa še nikoli ni bila tako strogo varovana in hkrati zaradi protikoronskih ukrepov tako slabo obiskana. Objava fotografije s proslave znotraj ograje in obroča, ki so ga okoli Kongresnega trga sklenili dobro opremljeni policisti, je bila tako že skoraj prestiž, ki so ga izkoristili tako predsednik vlade kot nekateri nastopajoči. Med »srečneži«, ki so si fotografije s Shutterstocka lahko ogledali v živo na velikem platnu, je bil tudi Matej Tonin s svojo izbranko, nekaj manj idiličnih posnetkov s proslave pa ima na svojem facebooku tudi reper Zlatko.

View this post on Instagram

Moja domovina 🇸🇮 Samo dobro ti želim❤

A post shared by Matej Tonin (@matejtonin) on

Dejan Židan židane volje ob sladoledu

Da je predsednik Socialnih demokratov v odhodu Dejan Židan po prenehanju vodenja stranke nov človek, predvsem pa vedno boljši fotograf, na instagramu opažamo že nekaj časa. Tudi ta teden se nismo mogli upreti objavi njegove fotografije, ki je tokrat nastala po 12 kilometrih nordijske hoje. Za motivacijo si je Židan namreč obljubil in nato tudi kupil zajetni kepici sladoleda, še bolj kot velikost sladoleda pa nas je navdušilo dejstvo, da mu je očitno kljub polnim rokam uspelo posneti selfi.

View this post on Instagram

Motivacija ❗ Tako nekje po 1️⃣2️⃣ km 🌝

A post shared by Dejan Židan (@dejan.zidan) on

Naša mala klinika ima odgovor na vsako zadrego

Eden od priljubljenih zabavnih formatov na instagramu je objavljanje odlomkov starejših videoposnetkov, ki služijo kot odgovor na sodobne zagate. Medtem ko nas s svojimi modrostmi že nekaj časa tolaži profil Antistresna Latoya, ki objavlja odlomke Latoyinih famoznih intervjujev, se zadnje čase zabavamo tudi ob odlomkih serije Naša mala klinika. Te sicer objavlja več profilov, najlažje pa jih najdete pod iskalnim pojmom »nmk«. Ob njih lahko obujate spomine na Jerneja Šugmana v legendarni vlogi vratarja Vesota ali pa se nasmejete ob konstantni ogorčenosti Tanje Ribič.

View this post on Instagram

KDO ne ZNA brat listkov? 😂

A post shared by NMK SCENE MEME (@nmk.scene.memes) on