Že peto zaporedno leto bo z Ljubljanice odzvanjala umetelnost naših mladih glasbenih upov. Njihova energija, ki – v sklopu Ljubljana Festivala na Ljubljanici, sicer preddogodka tega velikega poletnega festivala – po mestu potuje skupaj s turističnimi ladjicami, vabi tako k spremljanju interpretacij umetnin iz svetovne glasbene zakladnice kot tudi k spoznavanju zgodovine rečnih okljukov.

Z ladjico v dan

Že danes ob 12. uri se bo tako ob zvokih Kvarteta saksofonov Akademije za glasbo na Dvornem trgu mogoče vkrcati na Barjanko, štafeto pa bo dve uri kasneje na Cankarjevem nabrežju z drugo ladjico prevzel trobilni Schaka kvintet. Ob 16. uri bosta z Gallusovega nabrežja na reko vabila kitarista Matevž Šivic in Martin Vasle, nadaljeval pa bo Daniel Šimek na harmoniki. V nocojšnji večer se lahko z ladjo Lea z Mesarskega mostu odpeljete ob glasbi kvarteta flavt Con gaio.

Zaključna nota

Torkovo dopoldne bo najprej napolnil dvojec viol, ki ga sestavljata Gaja Ana Zvonar in Anastazija Krenn, sledil pa bo med drugim nastop flavtistke Katarine Zvonar, violinista Jana Šoštariča in kitaristke Tinkare Majcen. Po več popoldanskih nastopih bo večer zaokrožil Natko Štiglić na kitari, vkrcanje bo ob 20. uri na Gallusovem nabrežju.

Anja Kralj in Teja Brenčič, obe na violini, bosta odgovorni za zvočno kuliso mestnega središča v sredo dopoldne, popoldne bo med drugim pri Mesarskem mostu mogoče ujeti trobilni kvintet Neobrass. Zaključna festivalska nota bo ob 20. uri na plovilu Mala Zala pripadla interpretacijskim spretnostim tria Morenita. šum