Dirka po Italiji bi prvotno morala potekati med 3. in 31. majem, a so jo organizatorji zaradi pandemije prestavili na čas med 3. in 25. oktobrom.

Prvotno bi moral biti start na Madžarskem, kjer bi potekale prve tri etape tritedenske dirke, a to zdaj zaradi zdravstvene situacije v svetu ni mogoče. Kot danes poroča francoska L'Equipe, so se pristojni odločili, da se bo Giro začel na Siciliji, kjer bo start tudi prihodnje leto. »To je bila najbolj logična odločitev, da lahko ohranimo izvirno traso,« je pojasnil direktor dirke Mauro Vegni za Rai Sport.

Kraj starta na Siciliji, kjer se je dirka nazadnje začela leta 2008, še ni znan, med favoriti je Palermo, je pa jasno, da bodo najboljše kolesarje ob progi lahko vzpodbujali navijači.

»Predlog predvideva prisotnost navijačev, ampak ob upoštevanju odloka premierja z 11. junija, kar pomeni, da bo treba upoštevati pravila socialne distance. To je vrnitev v normalo, čeprav ne bo tako, kot smo bili navajeni. Ampak v vsakem primeru je to korak naprej, v primerjavi s tem, kar je bilo pred nekaj meseci,« je dejal Paolo Bellino, predsednik organizatorja dirke RCS Sport.