Petintridesetletni zvezdnik torinskega Juventusa je v prejšnjem letu zaslužil 93 milijonov evrov (pred davkom), s čimer se je znašel na četrtem mestu med največjimi letnimi zaslužkarji, eno mesto višje od argentinskega zvezdnika Barcelone Lionela Messija. Pred njima pa so Kylie Jenner, Kanye West in Roger Federer. S tem je postal prvi nogometaš, ki je zaslužil več kot milijardo dolarjev (skoraj 900 milijonov evrov), trdijo pri reviji Forbes.

Pred koncem kariere sta le še dva športnika z zaslužkom presegla mejo milijarde dolarjev, in sicer golfist Tiger Woods, ki je leta 2009 podpisal dolgoletno pogodbo z opremljevalcem opreme Nike, in boksar Floyd Mayweather, ki je na račun prodaje televizijskih pravic za njegove dvoboje mejo presegel leta 2017 .

Ronaldo pa je prvi milijarder med aktivnimi športniki v ekipnih športih. Drugi bo najverjetneje postal Messi prihodnje leto.

Portugalec je sicer v 17-letni karieri zaslužil 577 milijonov evrov (650 milijonov dolarjev) s plačami, ta znesek pa bi se povečal na 679 milijonov evrov (765 milijonov dolarjev), če bo do konca izpolnil pogodbo pri Juventusu, ki se mu izteče čez dve leti. Ronaldov zaslužek zunaj nogometnih igrišč pa je povezan z znamko CR7, lastništvom hotelske verige in družabnimi omrežji. Januarja je postal prvi z 200 milijonov sledilcev na instagramu, skupaj s tistimi na facebooku in twitterju jih ima 427 milijonov, kar ga uvršča na prvo mesto med športniki.

Edini športnik, ki se mu je po zaslužku od plač približal, je prav Messi s 537 milijonov evrov. Tako Portugalec kot Argentinec sta sicer v ekipnih športih daleč pred zasledovalci. Najbližje jima je bil nekdanji igralec baseballa Alex Rodriguez, ki je v 22-letni karieri zaslužil približno 400 milijonov evrov.