Kot povzema hrvaška tiskovna agencija Hina, največ za svoje nogometaše potrošijo prav pri Juventusu, kjer v proračunu temu namenijo 236 milijonov evrov na leto, sledijo Inter s 149, Roma s 112, Napoli s 105 in Milan z 90 milijoni evrov. Na repu je La Spezia, kjer so za plačilo nogometašev zbrali 22 milijonov.

Glede na poročanje časnika je Ronaldo pravzaprav edini pravi zvezdnik v ligi in z 31 milijoni močno odstopa od ostalih nogometašev. Njegov soigralec Nizozemec Matthijs de Ligt na drugem mestu naj bi na sezono zaslužil le še osem milijonov evrov, Argentinec Paulo Dybala na tretjem pa 7,3 milijona.

Pri Interju sta najbolje plačana belgijski napadalec Romelu Lukaku in danski vezist Christian Eriksen s po 7,5 milijona evrov, enako plačo ima pri Romi Bošnjak Edin Džeko, Šveda Zlatana Ibrahimovića pa pri Milanu cenijo s sedmimi milijoni evrov na sezono.

Handanovič s 3,2 milijona na sezono

Med slovenskimi nogometaši s 3,2 milijona evrov na sezono izstopa vratar Interja Samir Handanovič. Josip Iličić pri Atalanti v Bergamu zasluži po 1,8 milijona, Jasmin Kurtić v Parmi okrogel milijon, Miha Zajc v Genovi in Valter Birsa pri Cagliariju pa po 600.000 evrov na sezono.