V lanski sezoni je bil Zasavec tretji na italijanskem Giru in prvi na španski Vuelti, ob koncu leta 2019 pa številka ena na svetovni lestvici mednarodne zveze UCI. Zaradi koronavirusa je čas namesto na dirkah preživljal z družino bolj ali manj zaprt med štirimi stenami, a se je lahko bolj posvetil življenjski spremljevalki Lori Klinc in skoraj enoletnemu sinu Levu. »Z rojstvom otroka se vsakemu spremeni življenje, a je fino. Malo drugače si razporediš čas, na koncu tudi marsikaj žrtvuješ, da se lahko čim več ukvarjaš z otrokom. Srečen sem, da sem lahko z njim preživel toliko časa,« je priznal 30-letni Primož Roglič.

Kisovčan pogreša tekmovanja, zato si želi, da bi se sezona lahko nadaljevala po novem razporedu UCI – začetek 1. avgusta, Tour de France 29. avgusta. »To bi bilo super. Vsi komaj čakamo, da se začne. Ponovno bi lahko ljudje spremljali še kaj drugega po televiziji kot le posnetke starih dirk,« pravi Roglič. Julija z moštvom načrtujejo višinske priprave in ogled ključnih etap Toura, sam pa si želi, da bi se lahko čim prej vrnil na Azurno obalo, kjer ima v Monaku bivališče in kjer bo nekaj uvodnih etap. Rogličev glavni cilj sezone ostaja francoska pentlja. Na njej je bil leta 2018 četrti, a že konkurenca v ekipi bo letos hujša, saj ima Jumbo-Visma kar tri kapetane: poleg njega še Nizozemca Toma Dumoulina in Stevena Kruijswijka. »Kako se bo vloga nas treh prepletala na Touru, je nemogoče napovedati in predvideti. Najpomembnejše je, da se vsak od nas najbolje pripravi, kajti le tako bomo sposobni kot ekipa doseči najboljši rezultat. A na koncu pač vedno zmaga najboljši in to se hitro pokaže, ko se cesta obrne navkreber.«

V Franciji bi lahko bil eden njegovih največjih tekmecev rojak Tadej Pogačar, ki je pogodbo z ekipo UAE Emirates nedavno podaljšal kar do leta 2024. »Tadej je vrhunski tekmovalec, ki se je sposoben tudi na največjih dirkah boriti za najvišja mesta. Prepričan sem, da bo tako tudi na Touru. Upam, da si bova lahko čim bolj pomagala, čeprav sva v različnih ekipah. Nimava veliko takšnih priložnosti za sodelovanje, zato jih morava čim bolje izkoristiti,« razmišlja Roglič o ponovitvi pakta z lanske Vuelte, ko sta pogosto dokazovala premoč v boju s tekmeci.

O tem, da bi Tour potekal brez gledalcev, noče razmišljati. »Sploh si ne morem predstavljati, kako bi bilo to videti. Ne vem, kako bi lahko omejili gledalcem, ki imajo ob cesti hišo, da ne bi stopili ven in nas spodbujali.« Eden glavnih ciljev v sezoni so bile tudi OI v Tokiu, ki pa so preložene na 2021. »V našem prvotnem ekipnem programu smo po Touru načrtovali takojšen odhod na Japonsko, kjer bi že šest dni po koncu dirke po Franciji nastopili na cestni dirki. To bi bil velik napor in stres,« se zaveda Roglič, ki pa nima skrbi glede svojega finančnega položaja v ekipi, čeprav naj bi na leto le z osnovno pogodbo zaslužil okoli dva milijona evrov, v ta znesek pa niso vštete nagrade in bonusi za uspehe na dirkah. Jumbo-Visma kljub pandemiji koronavirusa ni krčil stroškov in/ali nižal plač.