»Konec prejšnjega teden smo dobili prepoved zapuščanja domov, od takrat tudi trening zunaj ni več dovoljen. Spet sem v karanteni, sicer v malo manj strogi, na srečo vsaj skupaj s svojim dekletom. Dnevni ritual je sedaj iz dneva v dan dokaj podoben,« je sporočil as ekipe UAE Emirates, ki je najbolj zadovoljen, da ima teraso in da lahko na trenažerju trenira tudi na svežem zraku, prav tako pa gre lahko na sprehod in v nakupe, kar v Združenih arabskih emiratih ni mogel.

»Omejitve so tu podobne kot drugod in s tem nimava problemov. V profesionalnem športu kolesarstva že tako ali tako ni kaj dosti časa za druženje in druge stvari, zato tudi tole ni tako hudo. S tega vidika smo kolesarji vajeni potrpeti in zdržati še kaj hujšega. Edini problem je lepo vreme, ki te kar vleče ven. No, upava, da se tole ne bo vleklo še mesec ali dva in da se bodo stvari čim hitreje vrnile v normalne tirnice,« si želi kolesar iz okolice Komende.

Tudi s prestavitvijo olimpijskih iger se ne obremenjuje. »Tako pač je in za vse je enako. Treba se je samo čim hitreje prilagoditi trenutnim razmeram, izkoristiti pogoje, ki so pač na voljo, in potem gre lažje. Mislim, da kolesarji na splošno s prilagajanjem na določene razmere nimamo težav,« je še dodal Pogačar.