Vladni povodec je vedno bolj popuščen, zato ni čudno, da nekatere naše zvezde že razmišljajo o življenju potem. A ker se največ naših rednih strank v tej rubriki ukvarja in preživlja s kulturno-umetniškimi pridobitnimi dejavnostmi, kakšnega posebnega razloga za slavje še nimajo, ker so vsa prizorišča še trdno zaprta za uporabnike kulturnih dobrin. Večina zvezdnic in zvezdnikov je tako še doma, v svoji ne prav prostovoljni osami, kulturniško ustvarjanje na balkonih in prek videokonferenc pa je tako in tako zamenjala skušnjava po kuhinjskih in hortikulturnih aktivnostih. Niso pa vsi v poslovni in čustveni karanteni.

Tozon razmišlja o naraščaju

Ker se že lahko potuje zunaj matičnih občin, so se pri reviji Suzy vprašali, kaj je bila prva stvar, ki jo je kdo naredil, ko so preklicali odlok o prepovedi prostega gibanja med občinami. In seveda poklicali nekaj srečnežev. Dejan Krajnc, vokalist in glavna maskota Poskočnih muzikantov, je povedal, da se je najprej sestal s fanti iz ansambla, saj so vsi razmetani po Sloveniji, nato pa jo je, kot je dahnil, »kot pravi kofetar popihal na eno kofeinsko omamo in vnovič začel prakticirati posteljne veščine. Doslej smo to lahko počeli le s sosedami, zdaj pa smemo smukniti med rjuhe tudi zunaj naših občin,« je prvi skok v skoraj normalo opisal Krajnc.

Tudi pevka Alja Omladič, bolj znana kot Alya, jo je takoj popihala čez mejo. Občinsko seveda. Ker je avto tako in tako njen drugi dom in ga je neznansko pogrešala, je takoj ob razglasitvi prenehanja ukrepov sedla za volan in se brez pravega cilja vozila naokoli. »Svojo občino imam rada, ampak sem jo z veseljem za nekaj časa zapustila,« je še v iskreno domoljubnem tonu priznala Alya.

Je pa Jernej Tozon za časopis Svet 24 razkril, da mu je uspelo izvedeti, da naj bi bili nastopi dovoljeni šele v drugi polovici letošnjega leta, kar ga je očitno spodbudilo k temu, da je začel razmišljati o eksistencialnih vprašanjih povsem druge narave. Za Svet 24 je ekskluzivno odkril, da sta se s punco Evo, s katero sta se pred kratkim preselila v skupno stanovanje in vse karantenske dneve tičala skupaj, pogovarjala o skupnem starševstvu. »O poroki se za zdaj ne pogovarjava, pogovarjava pa se predvsem o širitvi družinice. Upam, da bo kmalu kakšen podmladek,« je še navrgel Tozon. Slovenija bo torej kmalu v veselem pričakovanju.

Jamie Oliver opazil Tjašo Železnik

Zdaj pa nazaj k junakom karantene in njihovim pomembnim dosežkom iz časa samoizolacije. Potrdilo, da doma dela dobro, je doletelo igralko Tjašo Železnik. In to iz tujine. Na portalu Žurnal24.si so poročali, da je njeno kuhinjsko prizadevnost in nadarjenost zapazil kuharski zvezdnik Jamie Oliver. Železnikova je namreč v začetku aprila na družbenih omrežjih objavila fotografijo, na kateri s hčerko pripravljata testo za pico po receptu slavnega kuharja, Anglež pa je to opazil in njen posnetek delil v kolažu svojih fotografij na svojem družbenem profilu. »Jamie Oliver naju je objavil na svojem profilu (sem kar fan, moram priznat), yesss, zdej sm pa res (skoraj) ta prava kuharca,« je bila ponosna in radostno vznesena Tjaša.

Nad nekdanjo predsednico vlade in ministrico ter aktualno predsednico Stranke Alenke Bratušek pa so se navduševali v Slovenskih novicah. Pohvalili so jo, da je bila zagotovo ena najbolj dejavnih političark v obdobju karantene. »Pred kratkim je uspešno restavrirala svojega vrtnega palčka, nad katerim bi marsikdo obupal, a ga Alenka ni hotela zavreči, zato si je vzela čas in poskrbela, da je zdaj kot nov. In medtem ko so številne ženske v zadnjih tednih večino časa premišljevale o razcepljenih konicah svojih las in narastku ter molile, da bi se frizerski saloni čim prej odprli, se Alenka s tem ni preveč obremenjevala,« so ji polaskali.

V popolni čustveni ekstazi pa se je one dni znašel velikan slovenske zabavne glasbe Werner Brozović - Werner, ki ta čas svoje številne oboževalke in oboževalce razveseljuje s petjem prek družbenih omrežij. Opažen je bil, da ob prepevanju svojih uspešnic brenka še na belo kitaro, kar naj bi bilo zanj precej nenavadno. Za Svet 24 je Werner takoj obrazložil, da je snežno bel inštrument naročil že prvi dan karantene in ga dobil po pošti domov, zgodbo pa še nadgradil s tem, da je kitaro zopet prijel v roke po tridesetih letih. »V glasbeni šoli sem se sicer učil igrati klavir, kitaro pa sem se naučil igrati, ko sem bil v vojski v Beogradu. Tam je bil Slovenec iz Ljubljane, ki je izvrstno igral in me je naučil. Zdaj sem navdušen in razmišljam celo, da bi jo igral na mojih koncertih,« je vzhičeno povedal Werner, ki prve nastope nasprotno od Tozona optimistično pričakuje že avgusta.

Sašo Avsenik se ne more upreti sladkarijam

Ne glede na to, ali bodo razne uprizoritvene dejavnosti v obliki odrskih, scenskih in glasbenih del na sporedu po Wernerju že avgusta ali celo šele proti koncu leta, kot je uspelo izvedeti Tozonu, bomo še nekaj časa budno spremljali, kaj naše zvezde počnejo doma in zunaj občinskih meja ter seveda na kakšni izmed hrvaških plaž, ki se utegnejo začeti polniti kmalu. Zato morda ni naključje, da se je že začela sezona govoric o lepotnih popravkih. In če o tem spregovori Rebeka Dremelj, je najverjetneje res, da poletje prihaja tiho, počasi in zanesljivo. V časopisu Večer so namreč čisto slučajno odkrili zapis nekega njenega aktivnega družbenomrežnega sledilca, v katerem je dolenjsko divo javno povprašal, ali uporablja botoks. V Večeru so bili nad vprašanjem tako navdušeni, da so celo zapisali, da če od koga, potem zvrhano čašo neolepšane iskrenosti pričakujejo od Rebeke Dremelj. In ni jih razočarala. »Da! Samo v čelo!« se je glasilo njeno kratko, a jedrnato priznanje.

A do plaž in fotografij izklesanih teles je verjetno še daleč, nedvomno pa drži, da se bliža čas, ko bo na medmrežju prisotnih vedno manj ovekovečenih zvezd s fotografijami raznih svojih nadvse uspelih kuhinjskih mojstrovin v obliki kruha, peciva in žarov, ker, kot kroži šala te dni, so nekateri po dveh mesecih že stopili na tehtnico. Prav to napako je storil naslednik dinastije Avsenik Sašo Avsenik in si takoj na glavo nakopal pokoro. Za revijo Story je namreč povedal, da se ne more upreti sladkarijam, zato mora krepko paziti, da jih ne poje preveč, ker potem pogled na tehtnico ni ravno razveseljiv pa tudi počutje ne najboljše. Svojih lastnih priporočil se Avsenik očitno ni povsem držal, saj se je, kot je dejal skrušeno, moral odločiti za štiridesetdnevni post, a s tem, da se to dolgo obdobje ni odrekel celotnemu jedilniku, temveč le sladkim radostim. In rezultat? Kot se je javno pohvalil, je izgubil štiri kilograme.