Reklo, da nič več ni, kot je bilo, in nič več ne bo, kot je bilo doslej, s katerim nas redno pitajo vladni govorci na svojih javnih seansah, se uresničuje. Vsak dan. Enega izmed dokazov, da napovedi vladnih vidcev niso iz trte izvite, so predstavili kar mariborski policisti. V zanimivem poročilu, ki so ga objavili v TV Dnevniku na TV Slovenija, so državljane opomnili, da opažajo, da je v koronaobdobju, še posebno v jutranjem in dopoldanskem času, na cestah več ljudi v alkoholiziranem stanju kot prej. Prav tako so zaznali povečano število voženj brez vozniških dovoljenj ali brez ustreznih kategorij.

Rifle je postal nepremičnina

To, da se slika kriminalitete v državi močno spreminja, je zaznal oziroma prebral tudi igralec Janez Hočevar - Rifle. Za revijo Suzy je povedal, da je prebral, da v Velenju marca ni bilo vlomov, ropov, prometnih nesreč, je bilo pa veliko družinskega nasilja. »Očitno je to posledica tega, da ljudje ne znamo biti več skupaj več kot dve uri na dan,« je ugotovil Rifle in zraven še potarnal, da ga skrbi, kaj bodo prinesli naslednji meseci, saj se je nameraval s svojim novim motociklom, ki ga je dobil v dar za preživetih osemdeset let, za prvomajske praznike zapeljati po poteh in stranpoteh Toskane, a dobre hrane in gostiln letos ne bo videl. Kljub vsemu ostaja optimističen, saj si je, kot je povedal, v glavi »naštimal, da je nepremičnina, in se ima super«.

Kdaj bo Rifle lahko šel na pot, bi znal vedeti ponovno javno oživeli Jelko Kacin, ki opravlja krizno funkcijo uradnega vladnega govorca in je te dni daleč od nepremičnine. V Večeru je sicer potožil, da se mu sestanki in vse obveznosti zavlečejo pozno v noč, vstaja pa zelo zgodaj zjutraj, in da tega tempa brez zvestih sodelavcev ter žene Andreje ne bi zmogel. Smo pa zato izvedeli, da mu vsaj doma le ni tako hudo, ker ga življenjska sopotnica Andreja, kot so ugotovili v Slovenskih novicah, razvaja. Zasledili so namreč njegov vzklik radosti na twitterju, kjer je razkril, da mu je njegova boljša polovica dopoldne pripravila »jajčka z domačimi šparglji in za bis še malo hrena«. Ob tem pa je pripisal: »Žena me razvaja…« Ga pa razvaja tudi delodajalec – vlada, ki mu je po poročanju Večera dvignila plačo, čeprav ni ne član ne funkcionar vlade, temveč je na zaupanje zaposlen v kabinetu zunanjega ministra Anžeta Logarja, in sicer za obdobje od 14. marca do 13. septembra letos.

Tanja Žagar ima najraje rdeče pirhe

Te dni malo spi tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je zadolžen za to, da je državna kašča dobro oskrbljena z maskami, rokavicami, razkužili in podobno zaščitno kramo, ki je nujna v vojni proti mikrobom. Pri tem mu je pomagalo tudi podjetje Konfekcija Marja iz Podčetrtka, kjer minister Zdravko tudi živi, in je povsem po naključju v lasti njegovih sorodnikov. »Žena mojega bratranca ima tekstilno podjetje in tako jaz kot 70 odstotkov Kozjancev nosi njegovo ali njihovo spodnje perilo. In delajo transparentno,« je v Dnevniku na TV Slovenija pojasnil Počivalšek. V Slovenskih novicah pa so se lotili izčrpnega raziskovanja, kakšne spodnje perilo, ki mu ga šiva bratrančeva žena, nosi gospodarski minister. »Od lokalnega prebivalstva smo izvedeli, da je podjetje Marja na Kozjem znano in priznano, po njegovih znamkah pa menda rado poseže predvsem tamkajšnje starejše prebivalstvo zaradi preverjene kakovosti,« se je glasilo poročilo s terena. Delo na daljavo je dalo rezultate, da imajo v ponudbi moškega spodnjega perila spodnjice z imeni Matej, Aljaž, Bojan, Janez, Marko, Peter, Robi in Sandi, cene pa se gibljejo od 3,40 evra za običajne bele spodnje hlače do 7 evrov za najnovejšo kolekcijo modnih boksaric. Kakšne nosi minister, sicer niso razkrili.

So pa zato slovenske žene in dekleta pred vso Slovenijo kazale svoja jajca. In to dobesedno. Helena Blagne je na primer po poročanju časopisa Svet24 na medmrežju pokazala posebno pisanko, ki jo je dobila v dar v gledališču, Tanja Žagar pa ima najraje rdeče pirhe, ki jih je barvala s svojim sinom in seveda pokazala Sloveniji, svetu in celotnemu stvarstvu. Na portalu 24ur.com so se lotili še poizvedovanja, kako zvezdniki obvladajo peko trenutno najbolj priljubljene slovenske jedi – kruha. Igralka Mojca Funkl najraje pripravlja pirine žemljice, ki so, kot je dejala, pripravljene »ekstra hitro«, najboljše pa so, je namignila, zjutraj, ko so še sveže in tople. Diši tudi pri upokojenem rokometašu Luki Žvižeju, le da imajo pri njem doma, v nasprotju s Funklovo, na meniju navaden bel kruh. »Čeprav ni najbolj zdrav, je zelo dober. In če ga ne poješ preveč, ni škode,« je povedal Žvižej.

Iz zaupnih virov revije Nova, ki so jih seveda takoj razkrili, pa smo lahko prebrali, da je prava mojstrica v pripravi kruha tudi pisateljica, igralka, novinarka in TV-voditeljica Vesna Milek. A to še ni vse. Kot so obelodanili, ne samo da obvlada besede in da prijatelji hvalijo njene kulinarične veščine, med številnimi njenimi sposobnostmi in talenti, ki so jih še posebej izpostavili, so celo izjemni refleksi, zaradi katerih je izvrstna uničevalka komarjev. Po razkritju Nove je menda v eni noči polovila več deset komarjev, ki so prežali nanjo. Le kje je prišlo do masakra, niso obvestili javnosti.

Hajdi moleduje državo, naj pospeši odprtje frizerjev

Če je Slovenija pred mesecem dni hlastala po toaletnem papirju, kvasu in moki, so zdaj, kot kaže, na udaru frizerji. »Kaj lahko prosim državo, da med obujanjem gospodarstva pospeši odprtje frizerskih salonov? Bomo vstopale ena pa po ena… obljubim,« je po poročanju Slovenskih novic velika želja nekdanje otroške zvezdnice in danes podjetnice Hajdi Korošec Jazbinšek. To, da je eden neprijetnih stranskih učinkov karantene ta, da so že dolgo zaprti frizerski saloni, zaradi česar trpijo mnoge ženske, pa tudi mnogi moški, so ugotovili celo v reviji Zvezde Lady. Operna pevka Mirjam Kalin je ena izmed takšnih žrtev, ki si je skušala rešiti problem kar sama, a precej neuspešno. »Naj povem, da rjava kana po treh urah packanja in dela ne deluje. Res je, da nisem čisto bela, temveč driskasto zelena. Obenem pa zelo nečimrna,« je skrušeno priznala operna diva.

Največjo srečo v nesreči ima Werner Brozović, saj je njegova žena Andreja frizerka. Po poročanju revije Nova je ljubljenec slovenskih src naravnost navdušen nad ženino poklicno kvalifikacijo, zato ji je tudi javno izrekel zahvalne besede. »Dobro, da imam v hiši svoj multipraktik, drugače me ne bi več prepoznali,« je navrgel Werner.