V omenjenih prometnih nesrečah so se huje poškodovali štirje kolesarji, ki so nesreče tudi povzročili. Lažje se je poškodovalo še pet kolesarjev in voznik motornega kolesa.

Zaradi pogostih prometnih nesreč so celjski policisti ta mesec izvedli več poostrenih in rednih nadzorov cestnega prometa, v katerih so posebno pozornost posvetili ravno voznikom enoslednih vozil.

Od začetka maja pa do srede so kontrolirali 278 voznikov enoslednih motornih vozil in ugotovili 46 različnih kršitev. V enem primeru so uvedli hitri postopek, podali so tri obdolžilne predloge, izdali 25 plačilnih nalogov, za manjše kršitve so opozorili 17 voznikov enoslednih motornih vozil. Dva voznika pa sta vozila pod vplivom alkohola.

Prav tako so policisti pri poostrenih nadzorih cestnega prometa nadzirali ravnanja kolesarjev in ugotovili 90 kršitev. Za 22 kolesarjev so odredili preizkuse alkoholiziranosti in ugotovili, da so trije kolesarili močno opiti. Pri treh pa je obstajal sum, da so vozili pod vplivom prepovedanih drog, zato so jim odredili strokovne preglede.

Zoper dva kolesarja so uvedli hitra postopka, podali so pet obdolžilnih predlogov in izdali 22 plačilnih nalogov. Zaradi zaznanih kršitev so opozorili 67 kolesarjev.

Celjski policisti opažajo, da so kolesarji še vedno premalo pozorni na lastno varnost in marsikdaj ne ravnajo samozaščitno ter se obnašajo, kot da so na cestah sami. »Res je trenutno še vedno manj ostalega motornega prometa kot običajno, vendar to kolesarje ne odvezuje, da ravnajo nespametno in ne spoštujejo načela zaupanja,« so opozorili na PU Celje.

Vse udeležence v cestnem prometu, ne le voznike enoslednih vozil, pa je policija znova pozvala, naj se v prometu obnašajo odgovorno, strpno in razmeram primerno. Samo na ta način bodo lahko prispevali k lastni varnosti in varnosti drugih udeležencev cestnega prometa.