Idrijski policisti so v sredo na podlagi odredbe novogoriškega okrožnega sodišča na območju Idrije opravili hišno preiskavo pri 34-letnem moškem zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in suma omogočanje uživanje prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu.

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli več različnih snovi, zdravil in zelenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Zasegli so večje število tablet oziroma zdravil z učinkovino, ki je razvrščena kot prepovedana droga, ter večje število zavitkov z belo in rjavo prašnato snovjo. Prav tako so zasegli tri zavitke z zelenimi rastlinskimi delci in mobilni telefon.

Zasežene snovi so poslali v nadaljnjo analizo. Če bo ta potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper 34-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve omenjenih kaznivih dejanj.

Tolminski policisti in novogoriški kriminalisti pa so v sredo v enem od naselij na Tolminskem na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 32-letnem moškem. Pri tem so našli in zasegli različne snovi in manjše zelene rastline, za katere prav tako sumijo, da gre za prepovedano drogo. Osumljencu so zasegli tudi druge predmete, ki naj bi jih uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Policisti bodo na podlagi rezultatov analize in drugih ugotovljenih dejstev zoper 32-letnika podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.