Čeprav se nekateri poslovni dogodki zaradi zdravstvenih in gospodarskih razmer selijo v virtualni svet, organizatorji v tem trenutku še računajo, da se bo največji investicijsko-nepremičninski sejem v Evropi odvil v živo. Sejem Expo Real poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. V letu 2019 je bilo na njem prisotnih 2190 razstavljavcev iz 45 držav, našteli pa so več kot 47.000 obiskovalcev iz 76 držav.

Skupinski nastop in podpora

Spirit Slovenija išče zanimive investicijske projekte razvojno-industrijskih podjetij (»industrial developer«), regionalnih razvojnih agencij, inženiring, planerskih in projektantskih podjetij, družb za vodenje in izvedbo projektov ter nepremičninskih agencij, ki se bodo skupaj predstavili na razstavnem prostoru Spirita. Ta izbranim prijaviteljem zagotavlja pripravo in izvedbo skupinskega nastopa ter podporo pri predstavitvi s ciljem doseči uspešno promocijo in trženja investicijskih projektov.

Agencija bo za izbrane prijavitelje zakupila razstavni prostor, izbrala postavljavca stojnice in krila stroške ene vstopnice na izbranega prijavitelja. Nosilci izbranih projektov bodo krili del stroškov prilagoditev in postavitve opreme prostora, vpis v sejemski katalog, stroške izdelave lastnega promocijskega gradiva (promocijske brošure in predstavitve projekta) ter stroške lastnega prevoza in nočitev.

Tuji vlagatelji lani zelo zainteresirani

Lani so v Münchnu investicijske projekte predstavili med drugimi konzorcij razvojnih agencij vzhodne Slovenije (Mariborska razvojna agencija, Razvojni center Murska Sobota, Razvojni center Novo mesto in RRA Koroška), Razvojna agencija ROD Ajdovščina in DUTB. Slovenski razstavljavci so bili z zanimanjem tujih vlagateljev nad njihovimi projekti zelo zadovoljni, prisotnost na sejmu pa je po njihovem mnenju nujna tako z vidika promocije kot tudi vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

Rok za oddajo vlog za sodelovanje na letošnjem sejmu se izteče 25. maja ob 13. uri, več informacij pa je na voljo v javnem povabilu.