Spirit že vrsto let organizira skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na izbranih sejmih v tujini. Z organizacijo teh podjetjem omogoča večjo prepoznavnost in opaznost na posameznem sejmu in znižuje stroške predstavitve in nastopa na tujih trgih.

Pomoč pri sejemskih predstavitvah

Agencija krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, zakupa tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog ter organizacije sejemske predstavitve. Poleg tega se s sejmišči dogovarja za najboljšo možno lokacijo razstavnega prostora in podjetjem svetuje, kako se na sejemsko predstavitev kar najbolje pripraviti. Podjetja krijejo stroške postavitve stojnice, službenih poti zaposlenih in prisotnosti osebja na stojnici.

Nabor skupinskih sejemskih predstavitev pripravlja na osnovi izraženega interesa podjetij in v okviru razpoložljivih finančnih sredstev. Trenutni seznam skupinskih predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2021, ki se bo še dopolnjeval, je naslednji: IMM (Köln/Nemčija) 18. do 24. januar, Arab Health (Dubaj/Združeni arabski emirati) 1. do 4. februar, Stockholm Furniture and Light Fair (Stockholm/Švedska) 9. do 13. februar, IDEX (Abu Dhabi/Združeni arabski emirati) 21. do 25. februar, Transport Logistic (München/Nemčija) 4. do 7. maj, Moulding Expo (Stuttgart/Nemčija) 8. do 11. junij, Anuga (Köln/Nemčija) 9. do 13. oktober, IBA (München/Nemčija) 24. do 28. oktober.

Prijave do 19. oziroma 26. junija

Spirit vabi podjetja, da svojo udeležbo na sejmih prijavijo do 19. junija 2020, do 26. junija pa posredujejo tudi interes za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2021 in v prvi četrtini leta 2022, saj bo agencija v letu 2021 in prvi četrtini 2022 organizirala še nekaj dodatnih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini. Malim in srednje velikim podjetjem, ki se udeležujejo skupinskih sejemskih nastopov v organizaciji Spirit Slovenija, je na voljo tudi poseben vavčer, ki ga ponuja Slovenski podjetniški sklad, podjetjem pa omogoča, da pridobijo dodatna finančna sredstva za predstavitev na mednarodnih sejmih. Več informacij o vavčerju je na voljo tukaj.

Spirit Slovenija sicer preko javnega razpisa za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini sofinancira tudi individualne nastope slovenskih podjetij. Podjetja lahko zaprosijo za sofinanciranje do višine največ 60 odstotkov upravičenih stroškov oziroma največ 8.000 evrov. Vse podrobnosti javnega razpisa so na tej povezavi.