»Zelo pesimističen sem glede možnosti, da bi lahko normalno nadaljevali teniške turnirje,« je eden najboljših teniških igralcev v zgodovini dejal med spletnim klepetom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. »V tenisu je tako, da moraš vsak teden potovati, bivati v različnih hotelih, potovati v različne države ... Tudi če se turnirji igrajo brez gledalcev na tribunah, organizacija turnirja zahteva udeležbo veliko ljudi. Na mednarodni poklicni ravni najvišje ravni vidim resno težavo,« je prepričan Nadal, ki je že sredi aprila izrazil dvom o tem, da bi lahko v kratko- ali srednjeročnem obdobju izvedli veliki turnir.

Svetovni tenis je popolnoma ohromljen že od začetka marca, vsi turnirji pa so zaustavljeni vsaj do sredine julija. Sezona je po prestavitvi Roland Garrosa na jesen in zgodovinski odpovedi Wimbledona postavljena na glavo.

Nadal v tem času koronske krize skuša delovati tudi dobrodelno, pridružil se je svojima velikima tekmecema Srbu Novaku Đokoviću in Švicarju Rogerju Federerju v pobudi za ustanovitev sklada za pomoč nižje uvrščenim igralcem, ki so v težavah zaradi ohromitve svetovnega tenisa. Toda za Španca prednost ostaja boj proti pandemiji.

»Za nami je zelo naporen mesec in pol, s številnimi nepopravljivimi izgubami in drugimi manj pomembnimi, ki pa bodo vseeno imele številne negativne gospodarske posledice na družbo kot celoto. Upam, da bo ta kriza trajala le nekaj mesecev,« je dejal Nadal, ki je prejšnji mesec s košarkarjem Pau Gasolom španske športnike pozval, naj darujejo denar Rdečemu križu za pomoč prizadetim zaradi pandemije novega koronavirusa.