Španec je osvojil tretjo lovoriko v Mehiki, pred tem je zmagal v letih 2005 in 2013, ko je turnir potekal še na peščeni podlagi. Skupno je 33-letnik sicer osvojil že 85 turnirjev ATP, od tega 19 za veliki slam.

Nadal je igral prvič po četrtfinalnem izpadu januarja na odprtem teniškem prvenstvu za grand slam v Avstraliji in v Mehiki ni izgubil niti niza. Tudi v polfinalu je brez težav odpravil polfinalnega tekmeca, s 6:3 in 6:2 je izločil Bolgara Grigorja Dimitrova.

Fritz, 35. igralec sveta, je bil v polfinalu z 2:6, 7:5 in 6:3 boljši od rojaka in petega nosilca Johna Isnerja. Dvaindvajsetletni Fritz je v svojem četrtem finalu znova izgubil, uspešen je bil le lani v Eastbournu.

Britanka Watsonova boljša v finalu za krono Acapulca

V finalu teniškega turnirja WTA v mehiškem Acapulcu (232.580 evrov nagradnega sklada) je sedma nosilka turnirja Britanka Heather Watson s 6:4, 6:7 (6) in 6:1 ugnala 17-letno Kanadčanko Leylah Fernandez, 190. igralko sveta. Slednja je prvič igrala v finalu turnirjev WTA.

Sedemindvajsetletna Wastsonova, trenutno 69. igralka svetovne lestvice, je osvojila četrto lovoriko WTA. Pred tem je osvojila turnirje v Monterreyu leta 2016, v Hobartu leta 2015 in prvenec v Osaki leta 2012.

Na turnirju je od Slovenk najvišje posegla Tamara Zidanšek, ki jo je v četrtfinalu zaustavila nižje rangirana Mehičanka Renata Zarazua. Zarazuo je nato v polfinalu odpravila kasnejša finalistka Fernandezova. Watsonova pa je bila v polfinalu boljša od Kitajke Wang Xiyu.