Italijanske oblasti bodo od 4. maja dalje športnikom dovolile individualne treninge, dva tedna pozneje pa bi z njimi lahko pričeli tudi njihovi stanovski kolegi iz ekipnih športov. Če bo boj proti pandemiji koronavirusa potekal tako, kot so si zamislile oblasti, pa se bo nogometna sezona, ki je bila prekinjena 9. marca, lahko nadaljevala 2. junija.

»Pokazali ste moč in pogum ter občutek odgovornosti sebi in družbi. Zdaj se pričenja druga faza – življenje z virusom. Zavedati se moramo, da pri tem obstaja določena nevarnost novega povečanja števila okuženih, zato moramo upoštevati ukrepe. Ne smemo dopustiti, da se stanje znova poslabša,« je med drugim dejal Conte.

Nekoliko bolj skeptičen je minister za šport Vincenzo Spadafora. Ta je opozoril, da začetek ekipnih treningov še ne pomeni tudi nadaljevanje nogometnega prvenstva, ob tem pa priznal, da se nanj zaradi tega vrši precejšen pritisk. » Ne želim kaznovati ali upočasnjevati nadaljevanja nogometne sezone, pravim le, da moramo počakati in videti, kako se bo razpletalo. Nekaterih ukrepov se moramo držati zelo strogo, da športnikom zagotovimo varnost. Veliko držav je svoja prvenstva zaključilo predčasno, čemur v Italiji nismo naklonjeni. Prihajajo močni pritiski, da se prvenstvo nadaljuje,« je dejal Spadafora.