V sedmih klubih od skupno dvajsetih v italijanskem prvoligaškem prvenstvu so prepričani, da bi nadaljevanje sezone sredi pandemije pomenilo preveliko zdravstveno tveganje. Gre sicer za klube s spodnjega dela prvenstvene lestvice. Kljub napovedanemu bojkotu nadaljevanja prekinjene sezone s strani tretjine klubov v serie A, sta italijanska nogometna federacija in vodstvo lige odločena speljati sezono do konca ter na igrišču razglasiti prvaka.

»Svet lige serie A je soglasno potrdil namero, da bo zaključil sezono 2019/20, če bo vlada dovolila vnovičen zagon športnih dejavnosti,« so po ponedeljkovem sestanku sporočili iz lige. »Nadaljevanje ligaškega tekmovanja se bo nadaljevalo v skladu s predpisi evropske in svetovne nogometne zveze, Uefe in Fife, Italijanske nogometne zveze (FIGC) ter v skladu z medicinskimi protokoli za zaščito igralcev,« so dodali.

V Italiji sicer že vse od 9. marca ne igrajo nogometa. Italijanske oblasti so omejitvene ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa podaljšale do 3. maja. Športni minister Vincenzo Spadafora se bo sredi tedna sestal s predstavniki Italijanske nogometne zveze, ki mu bodo predstavili protokol ukrepov za postopen zagon nogometa. Še pred sestankom je minister opozoril, da ni prepričan, da bodo lahko ekipe serie A že na začetku maja nadaljevale treninge.

Predsednik italijanskega nogometnega združenja Gabriela Gravina je v petek predlagal, da bi serie A nadaljevali konec maja oziroma na začetku junija, če želijo zmanjšati finančno škodo, ki bi jo utrpeli klubi v primeru odpovedi sezone. Gravina je ob tem dejal, da tisti posamezniki, ki agitirajo za odpoved prvenstva, »ne marajo nogometa in Italijanov«. Gravina je prepričan, da bodo imeli nogometaši po koncu blokade dovolj tri tedne časa za pripravo na tekme.