Počivalšek, ki je z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem, podpisal dodatek k dogovoru za razvoj jugovzhodne regije v višini 56 milijonov evrov, je po ogledu proizvodnje poudaril, da je prepričan, da si bo slovenska ekonomija na temelju takih podjetij, kot je Adria Mobil, zelo hitro opomogla in se revitalizirala. »Z naše državne strani pa bomo naredili vse, da podpremo gospodarstvo z vsemi močmi,« je še dejal.

Izpad proizvodnje naj bi nadomestili v drugi polovici leta

Goletova je glede vplivov epidemije novega koronavirusa na proizvodnjo napovedala, da Adria Mobil v prvem polletju predvideva približno 20-odstotni padec, medtem ko so pred epidemijo načrtovali 10- do 12-odstotno rast. Če se bo stanje na trgu normaliziralo, računajo, da bodo navedeni izpad nadomestili v drugi polovici leta, je dodala in še pristavila, da se boji, da ne v celoti in da tega »mrtvega obdobja« ne bo moč v celoti nadomestiti.

Dodatni vladni ukrepi so prava smer

Glede vladnih ukrepov za pomoč gospodarstvu je sicer ocenila, da je ta naredila pomembne pozitivne korake in da razume, kaj je nujno storiti in kaj je potreba gospodarstva. Prepričana je tudi, da so dodatni oziroma novi ukrepi, ki jih pripravlja vlada, »prava smer in da bomo podjetja še lažje uresničevala svoje poslanstvo in da bomo s temi ukrepi lažje obvladovalo poslovanje«, je še povedala Sonja Gole.