Tekmovanje Popri organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, javno agencijo Spirit Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom, ki so omogočili izvedbo regijskih predizborov in zagotovili nagradni sklad v skupni vrednosti 30.000 evrov. Letos se je na tekmovanje prijavilo 328 mladih. Na regionalne predizbore, ki so jih poleg Primorskega tehnološkega parka izvajali še regijski partnerji Tehnološki park Ljubljana, SAŠA inkubator in Podjetniški inkubator Podbreznik, se je uvrstilo 90 ekip, ki so se potegovale za 36 mest v finalu.

Rok za oddajo poslovnih modelov 5. maj

Vsaka uvrščena ekipa je dobila 500 evrov iz nagradnega sklada in modul izobraževanja, ki ga organizirajo regijski partnerji tekmovanja Popri za namen izboljšave poslovnih modelov in ustnih predstavitev. Rok za oddajo slednjih je 5. maj, tekmovanje pa bo potekalo po naslednjem programu: 12. maja tekmovanje v kategoriji mladi do 29. leta, 13. maja tekmovanje v kategoriji dijakov, 14. maja se bodo pomerili osnovnošolci, 15. maja pa bo razglasitev rezultatov in simbolična podelitev nagrad na spletu. Slavnostna podelitev nagrad bo predvidoma v septembru oziroma ko bodo razmere to dopuščale.

Za priložnosti v prihodnosti

»Zdaj je pravi čas, da mladi razmišljajo o svoji prihodnosti in prihodnosti družbe. V tem času sposobni, inovativni in proaktivni posamezniki razmišljajo o možnih posledicah krize, o spremembah v obnašanju kupcev, dobaviteljskih verig, o odsotnosti osebnih stikov, da bi razumeli, kakšne priložnosti se obetajo v prihodnosti. In prav podjetniško tekmovanje Popri je v teh razmerah odlična priložnost, da mladi svoje podjetniške projekte preverijo tudi v razmerah nove realnosti,« je povedala mag. Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka, ki je glavni organizator tekmovanja Popri.