K dobrodelni akciji so poleg ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter zavoda za šolstvo pristopila podjetja A1, Telekom Slovenije, Nova KBM, Abanka, Actual I.T. in Pošta Slovenije. Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je ob napovedani prvi pošiljki računalnikov otrokom poudarila, da so donacije nekaterih večjih podjetij spodbudile številna druga, pa tudi posameznike, ki želijo prispevati po svojih močeh, da omogočijo nemoteno izobraževanje na daljavo.

»Da se v letu 2020 vsi otroci v Sloveniji ne morejo učiti na daljavo, ni sprejemljivo,« je odločitev za dobrodelno akcijo utemeljil predsednik uprave Nove KBM in predsednik nadzornega sveta Abanke John Denhof. Predsednik uprave Abanke Jože Lenič je dodal, da situacija, v kateri smo se znašli, od nas terja, da stopimo skupaj in vsak po svoje prispevamo k hitrejši vrnitvi v vsakdanje življenje.

Tudi v telekomunikacijskih operaterjih A1 in Telekomu Slovenije so z veseljem pristopili k akciji. »Trenutne razmere prinašajo tudi priložnosti za pridobivanje novih znanj in izkušenj. Verjamemo, da jih bo 500 mladih s pomočjo naše donacije s pridom izkoristilo,« so na ministrstvu povzeli predsednika uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejana Turka. Predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak je med drugim dodal, da so poleg pomoči učencem v teh izrednih okoliščinah brezplačno komunikacijo z bližnjimi omogočili tudi oskrbovancem domov za starejše.

Direktor Actual I.T. Pavle Jazbec je poudaril, da so otroci naša prihodnost in je pomembno, da imajo vsi enake možnosti. Generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak pa je sklenil, da je tudi v sedanjih okoliščinah zelo pomembno, da otroci in mladostniki svoje znanje nadgrajujejo in ostajajo povezani s šolo.