Prireditelji dirke po Flandriji so pojasnili, da bo 46-letni Armstrong sodeloval kot gost in da bo glavni govornik na poslovni akademiji dirke, ki bo 1. aprila. »Lance Armstrong je navdušen, da bo obiskal Flandrijo in delil svojo zgodbo ter v živo izkusil svojo najljubšo enodnevno dirko. To bo zanj vrnitev h kolesarstvu in zase lahko rečem, da je zelo dobrodošel,« je dejal organizator te belgijske dirke Wouter Vandenhaute.

»Lance Armstrong je in ostaja velik šampion. Vedno sem čutil, da so ga kaznovali predvsem zaradi njegove arogantnosti,« je še dejal Vandenhaute.

Mednarodna kolesarska zveze (Uci) za francosko tiskovno agencijo AFP ni želela komentirati Armstrongove vrnitve v kolesarstvo. Armstrongu so zaradi dopinga naknadno odvzeli vseh sedem skupnih zmag na dirki po Franciji, ki jih je osvojil med letoma 1999 in 2005.

Ameriška protidopinška agencija je Armstrongu leta 2012 doživljenjsko prepovedala delovanje v kolesarstvu. Dolga leta je zanikal zlorabo dopinga, leta 2013 pa je v pogovoru z uveljavljeno ameriško televizijsko voditeljico Oprah Winfrey priznal nečedno početje.