Vlada je po dveh dneh zasedanj v soboto pozno zvečer uspela pod streho spraviti obširen zakonski predlog ukrepov za pomoč gospodinjstvom in gospodarstvu zaradi epidemije novega koronavirusa. Kot je na Twitterju zapisal premier, so po večdnevnem neprekinjenem delu sprejeli prvi protikoronski zakon z ukrepi za omejitev epidemije in blažitev posledic epidemije v vrednosti treh milijard evrov.

Najverjetneje še pred popoldansko novinarsko konferenco pa bodo ministri na dopisni seji potrjevali predlog sprememb odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih, s katerim bodo predvidoma zaostrili možnost gibanja posameznikov na občino bivanja, upoštevajoč nekatere logične izjeme.

Vlada se s tem odziva na sobotne množične kršitve odloka in pozive županov predvsem nekaterih turistično bolj atraktivnih občin k zaostritvi ukrepov. Na družbenih omrežjih so v soboto krožile fotografije s slovenske Obale, preplavljene z obiskovalci. Da je lepo vreme v Vipavsko dolino in na ajdovsko območje pritegnilo številne obiskovalce iz drugih delov države, so opozarjali tudi v regijskem štabu Civilne zaščite (CZ) za severno Primorsko.

Blejski župan Janez Fajfar pa je v soboto zvečer Slovence pozval, naj se zadržijo izletov na Gorenjsko, dokler nevarnosti okužbe ne bo več.