Da je eden od članov zaposlenega osebja v postojnskem domu starejših Talita kum pozitiven na okužbo s koronavirusom, so izvedeli v petek. Epidemiološka služba je takoj sprožila vse postopke po protokolu in postojnski zdravstveni dom je še istega dne vzel brise vsem zaposlenim in oskrbovancem doma.

Postojnski župan Igor Marentič je v soboto za STA pojasnil, da želijo čim bolj poskrbeti za varnost in zdravje oskrbovancev doma. Če bi se okužba pojavila še pri katerem od stanovalcev, bi ga preselili na drugo lokacijo. Tudi sicer bodo dom razdelili na več con, da bi tako preprečili morebitno širjenje okužbe.

V občini Postojna je po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje z virusom okuženih 13 oseb.

V soboto zaradi covida-19 v Sloveniji umrli dve osebi

V Sloveniji sta v soboto za boleznijo covid-19 umrli še dve osebi, tako se je skupno število umrlih povzpelo na 11, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Povečalo se je tudi število potrjeno okuženih z virusom kot tudi število hospitaliziranih.

Na ministrstvu za zdravje so za STA pojasnili, da je ena oseba z novim koronavirusom umrla v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, druga pa v domu starejših občanov v Šmarju pri Jelšah.

V soboto so test na novi koronavirus opravili pri 997 osebah, od teh je bilo pozitivnih 46. Število okuženih se je tako povečalo na 730. Skupaj je bilo doslej opravljenih 20.753 testov.

Raste tudi število bolnikov, ki jih zaradi koronavirusne bolezni zdravijo v bolnišnicah. V soboto se je ta številka povečala za 11 na 101. Od teh 23 oseb potrebuje intenzivno nego.