Še trije krogi čakajo vodilno šesterico klubov v drugem delu alpske lige pred začetkom končnice, kamor sta neposredno uvrščena tudi edina slovenska predstavnika. Preboj v izločilni del tekmovanja se nasmiha tudi Feldkirchu in mlademu moštvu iz Salzburga, ki prepričljivo vodita v kvalifikacijskih skupinah in bosta edina avstrijska kluba med najboljšo osmerico.

Olimpija ni več tako prepričljiva kot v rednem delu alpske lige, ko je pometla s tekmeci in se bahala z zelenim strojem na ledu. Ljubljančani so po štirih porazih na šestih tekmah vendarle lažje zadihali, ko so v tivolski dvorani z 2:1 strli odpor lanskega finalista iz Brunica. Zablestel je Žan Jezovšek, ki je obakrat zadel v polno. V vratih je bil uspešen rezervni vratar Tilen Spreitzer. To je bila najboljša predstava Olimpije v februarju, ki je hkrati tudi pomirila strasti v klubu. Odleglo je trenerju Gregorju Polončiču, ki je priznal, da je bilo moštvo uspavano, saj na januarskih tekmah ni bilo pravega tekmovalnega naboja.

Jeseničani so drugi del alpske lige odprli s prestižno zmago v Tivoliju in nato ugasnili. Moštvo je bilo po enajstih zaporednih zmagah izčrpano, povrhu se je poškodoval tudi prvi vratar Bonvalot. A za železarje nič še ni izgubljeno, saj se lahko do konca prebijejo med vodilno trojico klubov, ki bo izbirala tekmece v četrtfinalu. Jeseničane po četrtkovem uspehu proti Rittnu (1:0) danes ob 18. uri čaka domači preizkus z neposrednim konkurentom Asiagom, že v ponedeljek pa v Podmežaklo prihaja Olimpija.