Ljubljančani, branilci naslova v regionalnem tekmovanju in prvi po rednem delu, so v drugem delu izgubili pravo formo in namesto zmag začeli nizati poraze. Hitro so zapravili tudi prednost štirih bonus točk, po štirih porazih na prvih šestih tekmah pa so ogrozili tudi uvrstitev med prve štiri ekipe, ki imajo v končnici prednost domačega terena.

Potem ko so na zadnjih dveh tekmah z Rittnom iztržili zmago in poraz po dodatnem delu igre, jih je danes čaka zahteven popravni izpit. V Tivoli je prišel Pustertal, lanski tekmec v finalu in ekipa, ki je prvo medsebojno tekmo v drugem delu tekmovanja pred desetimi dnevi dobila z 2:0.

Danes so zeleno-beli dosegli zelo pomembno zmago. Ne le zaradi točk, s katerimi so spet v boju za prednost domačega terena, pač pa tudi zaradi samozavesti.

Začetek sicer ni bil najboljši; domače je v obup spravljal vratar Keith Colin Furlong (na koncu 45 obramb). V prvem delu je branil vse strele domačih, podobno je bilo v nadaljevanju, medtem ko je sicer tudi razpoloženi domači vratar Tilen Spreitzer klonil enkrat.

Prelomni trenutek tekme je bila prekinitev v 32. minuti, ko so se pokvarila vrata ob izhodu s klopi gostov. Sodniki so hokejiste poslali v slačilnico, ko pa so se po popravilu vrnili na led, je Olimpija dobila krila. Silovit pritisk je obrodil sadove, naleti domačih pa so se po zaslugi dveh zadetkov Žana Jezovška spremenili tudi v preobrat na semaforju. Drugega je dosegel le osem sekund pred koncem tretjine.

Ljubljančani so bili boljši tekmec tudi v zadnji tretjini, ko sicer niso več zadeli, a tudi sami niso prejeli gola. Nervozno tekmo so začinili še obračuni hokejistov obeh ekip, pri čemer so prednjačili Južnotirolci, tik pred koncem se je vnel še večji pretep, a so pomembne točke le ostale v Tivoliju.

Ljubljančane do konca drugega dela alpske lige čakajo še tri tekme: v soboto gostovanje pri Cortini, v ponedeljek slovenski derbi z Jeseničani v Podmežakli in v sredo še domači obračun z Asiagom.