Hokejistom Olimpije in Jesenic se je začelo zatikati v drugem delu alpske lige, ko moštva pilijo še zadnje podrobnosti pred začetkom končnice. Če bo šlo tako naprej, slovenska predstavnika ne bosta izbirala tekmecev za četrtfinale, kar je privilegij vodilnih treh moštev.

Olimpija je bila prepričljiva zmagovalka rednega dela tekmovanja, v katerem je bila od septembra do februarja zgolj trikrat poražena po šestdesetih minutah. Prav toliko porazov so Ljubljančani vpisali na štirih tekmah v zadnjem tednu dni, ko so prejeli že enajst golov in bili zelo neučinkoviti. Zeleni stroj, o katerem je pogumno govoril trener Gregor Polončič, je začel ugašati. Ker si tekme sledijo v napornem ritmu na dva dni, so treningi okrnjeni, zato se moštva težje poberejo po seriji porazov. V naslednjih dneh bo veliko odvisno od značaja prvakov lige, ki jih želijo vsi nasprotniki sklatiti z vrha in so na medsebojnih tekmah še toliko bolj motivirani. Olimpija je drugi del alpske lige začela s prvega mesta, zdaj pa za vodilnim Brunicom zaostaja že sedem točk.

Padec so si privoščili tudi Jeseničani, ki so minuli teden doživeli vrhunec s prestižno zmago na tivolskem ledu. Takrat so železarji dosegli enajsto zmago zapored, potem pa vpisali tri poraze. Moštvo je ostalo brez prvega aduta med vratnicama, saj si je Francoz Antoine Bonvalot poškodoval prepono in bo odsoten šest do osem tednov. Bonvalot je bil ključni hokejist za preporod Jesenic, ki se je začel okoli novega leta in trajal do zadnje preizkušnje z Olimpijo. Jesenice bodo danes ob 18. uri gostile Cortino, Olimpija se odpravlja v Ritten.

Dodajmo, da je hokejska zveza začela paketno prodajo vstopnic za svetovno prvenstvo skupine B, ki bo med prvomajskimi prazniki v prenovljenem Tivoliju. Cene so zasoljene – v preprodaji za posamične tekme stanejo od 22 do 27 evrov, kasneje bo cena 30 evrov. Na zvezi so v obtok spravili 3000 vstopnic na tekmo. Lahko se zgodi, da bo na dvobojih z Avstrijo in Madžarsko več tujih kot slovenskih navijačev.