Mladi kolesarski as s Klanca pri Komendi je bil sicer skupaj z moštvenimi kolegi pri UAE Emirates ves čas v ospredju, na koncu pa so bili na vzponu do jezu Hatta sprinterji vendarle premočni. Tradicionalni zaključek etap na tej dirki, v zadnjih 250 metrih so se morali kolesarji spopasti s povprečnim naklonom 15 stopinj, je tudi tokrat precej zdesetkal najboljše in napravil časovne razlike.

V lanski sezoni je v etapi do vrha na jezu Hatta Primož Roglič zasedel tretje mesto ter s tem tlakoval pot do kasnejše skupne zmage. Letos pa je slovenski adut v boju za končno zmago Pogačar v zaključku zaostal štiri sekunde. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil po petem mestu na prvi etapi tokrat sedmi prav tako z zaostankom štirih sekund.

V boju za etapno zmago je na krajšem vzponu pred zadnjimi desetimi kilometri odpadel zmagovalec prve etape Nemec Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe), ki je tako prepustil skupno vodstvo na dirki. Po lanski zmagi je Ewan (Lotto Soudal) tudi tokrat imel največ moči v zahtevnem zaključku, v katerem je močno, a nekoliko prehitro pospešil Bennett (Deceuninck-Quick Step). Z zmago je Avstralec prevzel vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima 12 sekund prednosti pred Ircem in 16 pred danes tretjim Demarom (Groupama - FDJ). Mezgec je po dveh etapah najboljši Slovenec na šestem mestu z 20 sekundami zaostanka.

Že v torek pa bo na vrhu slika drugačna. Na vrsto bodo namreč prišli hribolazci, ki se bodo na letošnji dirki dvakrat podali na Jebel Hafeet. Prvič torej že v torek v 184 kilometrov dolgi etapi z začetkom pri kolesarskem centru Al Qudra. Drugič bodo kolesarji na Jebel Hafeet kolesarili v četrtek. Lansko bitko na vzponu s povprečnim naklonom 6,6 odstotkov je v sprintu velike skupine favoritov dobil Primož Roglič, letos pa bodo oči slovenske športne javnosti uprte v 21-letnega Pogačarja, ki na začetku sezone kolesari v zelo dobri formi.