Dirka po ZAE, na kateri je v četrtkovi peti etapi zmagal slovenski as Pogačar, se je sinoči presenetljivo končala predčasno. Mediji so poročali, da je v hotelu Crowne Royal Plaza Abu Dhabi Yas Island, kjer so nastanjene ekipe, prišlo do okužb z novim koronavirusom. »Dobili smo informacijo, da je dirka po ZAE odpovedana zaradi pojava koronavirusa. Vsem vpletenim želimo vse najboljše, medtem ko čakamo na nadaljnji potek dogodkov,« so zapisali na twitterju pri nizozemskem moštvu Jumbo Visma, za katerega dirka tudi najboljši kolesar sveta Primož Roglič, ki pa letos ne nastopa na dirki po ZAE.

Italijanski mediji so poročali, da so se za odpoved dirke odločile lokalne oblasti, ki bodo poskrbele za teste kolesarjev in osebja v naslednjih urah. Tisti, katerih test bo pozitiven, bodo morali ostati v 15-dnevni karanteni, ostali bodo lahko v nedeljo odpotovali iz države. Pred hotel se je pripeljala tudi posebna policijska enota CBRN, ki je usposobljena za primere kemičnih, bioloških in radioloških kontaminacij.

Časnik Gazzetta dello Sport je pisal, da obstaja sum o okužbi z omenjenim virusom pri dveh članih strokovnega osebja moštva UAE Team Emirates, za katero dirka tudi 21-letni Pogačar. Šlo naj bi za dva maserja italijanske narodnosti. Organizatorji dirke so danes tudi uradno sporočili, da bodo za končno razvrstitev obveljali izidi po petih etapah. Pogačar, član moštva UAE Team Emirates, je tako zasedel skupno drugo mesto za zmagovalcem Britancem Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott), tretji je bil Kazahstanec Aleksej Lucenko (Astana).