Barcelona je do okrepitve lahko prišla zaradi pravil španskega nogometne lige, ki dovoljujejo tovrstno izjemo ob izrednih dogodkih. Poškodba Ousmana Dembeleja, ki bo manjkal do konca sezone, sodi v to kategorijo. Španski državni prvaki so to izkoristili in za 18 milijonov evrov (ob bonusih lahko znesek naraste do 20 milijonov) v svoje vrste pripeljali danskega napadalca, ki je za reprezentanco odigral 39 tekem in dosegel sedem zadetkov.

V letošnji sezoni je za Leganes na 27 tekmah zadel osemkrat in bil eden najboljših posameznikov kluba, ki se bori za obstanek v španskem prvenstvu, saj v la ligi zaseda 19. mesto. Športni direktor kluba Martin Ortega je ob prestopu dejal, da je Barcelona delovala znotraj pravil in da je plačala odkupno klavzulo za njihovega nogometaša. Poudaril pa je še, da pravila niso pravična, saj Leganes nima možnosti nakupa nogometaša, ki bi zamenjal Braithwaita.

Danec je sicer športno pot začel pri danskem Midtjyllandu, od koder se je preselil k Esbjergu, kasneje pa ga je pot ponesla v Francijo, kjer je igral za Toulouse in Bordeaux, v Angliji pa za Middlesbrough, od koder je prišel v Španijo. V karieri je na 348 tekmah dosegel 85 golov in 38 podaj.