Serijski slovenski prvak je v rokometni ligi prvakov vpisal nov poraz. Že devetega to sezono, potem ko je bil neuspešen na gostovanju pri Aalborgu, kjer je klonil s 24:28 (9:13). Ob odsotnosti Klemna Ferlina, Gala Marguča in Tilna Kodrina so bili igralci trenerja Tomaža Ocvirka večji del obračuna nekonkurenčni danskemu prvaku, ki je vodil od začetka do konca dvoboja. Celjani so bili za morebitno presenečenje premalo učinkoviti v napadu, kjer so izgubljali preveč žog, v obup jih je spravljal tudi Norvežan v vratih domačih Kristian Skinstad Saeveras, ki je obračun končal s kar dvajsetimi obrambami.

Peripetije Celjanov v napadu so se začele že v uvodu tekme. Ob številnih zapravljenih priložnostih, izgubljenih žogah in obrambah Saeverasa so prvi zadetek dosegli šele v osmem poskusu v 12. minuti. Na njihovo srečo posebno učinkoviti niso bili niti Danci, za kar gredo zasluge komaj 19-letnemu vratarju gostov Miljanu Vujoviću, ki je vestno zbiral obrambe. A sam pritiska rokometašev Aalborga ni zmogel ustaviti in v 15. minuti je zaostanek Celja že znašal štiri gole (1:5). Vse niti v svojih rokah so imeli gostitelji tudi v nadaljevanju, ko so ušli na 9:3, nekoliko pa popustili šele v končnici in Celju dopustili, da je na odmor odšlo z zaostankom štirih golov.

Slovenski predstavnik se je v lepši luči prikazal šele v drugi polovici tekme. Obramba je bila na precej višji ravni kot v prvi polovici tekme, bolj tekoča in učinkovita pa je bila tudi igra na napadalni polovici. Med 46. in 48. minuto, ko je bil izključen Benjamin Jakobsen, so se gosti z delnim izidom 3:0 približali na vsega gol razlike (22:23), a nato v najbolj ključnih trenutkih napravili nespametne napake v obrambi, ki so se končale z izključitvami. Te so jim pristrigle peruti za morebiten zasuk, kar je Aalborg v končnici izkoristil in pobegnil na varno razliko štirih golov za končnih 28:24.

»Dobro smo igrali v obrambi, agresivno, v napadu pa smo prihajali do čistih priložnosti, a smo bili premalo zbrani. Poleg tega je bil izjemen tudi domači vratar. Tako smo ves čas lovili rezultat, kar pa je težko. Izgubljali smo preveč energije, kar se nam je ob odsotnosti nekaj igralcev še dodatno poznalo,« je po tekmi dejal Tomaž Ocvirk. Njegova ekipa ima po porazu Elveruma proti Flensburgu ter Zagreba proti Barceloni še vedno tri točke naskoka pred norveškimi in hrvaškimi prvaki ter je na dobri poti, da se prebije v osmino finala.

Neuspešni so bili tudi rokometaši Gorenja, ki so v drugem krogu pokala EHF vpisali še drugi poraz. V Velenju je bil od njih boljši Nantes s 35:28 (19:12). Najboljši mož v vrstah domačih je bil Matic Verdinek, ki je tekmo končal z osmimi goli.

Liga prvakov, 12. krog, skupina A: Elverum – Flensburg-Handewitt 28:34 (14:15), Barcelona – Zagreb 32:23 (17:9), Aalborg – Celje PL 28:24 (13:9), Pick Szeged – Paris Saint-Germain 32:29 (15:18).

Pokal EHF, 2. krog, skupina C, vrstni red: Nantes in Magdeburg po 4, Ademar in Gorenje po 0.