Celjani so se dobro upirali favoritom iz Pariza, a na koncu pričakovano ostali praznih rok. Na srečo je spodrsnilo tudi njihovima tekmecema (Elverum, Zagreb) v boju za šesto mesto, ki še kot zadnje prinaša osmino finala. Naslednji dvoboj čaka slovenske prvake v nedeljo, ko bodo gostovali pri Aalborgu na Danskem, ki jih je septembra lani premagal že v Zlatorogu (29:28).

Gostje, ki imajo osem tujcev iz šestih držav (Danska, Španija, Švedska, Poljska, Norveška, Islandija), so na jubilejni, deseti medsebojni tekmi zmagali že osmič zapored, a za novi par točk so se morali kar krepko potruditi. Predvsem po zaslugi poljskega krožnega napadalca Kamila Syprzaka (7 golov v prvem polčasu) so si tik pred odmorom prvič priigrali občutnejšo prednost (16:12), a po slabih osmih minutah drugega dela so se jim pivovarji približali le na gol zaostanka (21:22). Vendar so bogati Parižani v štirih minutah naredili delni izid 4:0, gostitelji so jim v končnici še dvakrat zagrozili (26:28, 27:29), točki pa sta vseeno odšli v Francijo.

»Moji igralci morajo čim prej dojeti, da so sposobni enakovredno igrati proti takšnim velikanom, kot je PSG,« so bile prve besede trenerja Tomaža Ocvirka. Celjanom je največ težav povzročal kar 206 centimetrov visoki in 120 kilogramov težki Syprzak, z devetimi goli prvi strelec v Zlatorogu, o poteku tekme pa je Ocvirk dodal: »V prvem polčasu smo v napadu igrali na pamet, igralci z žogo niso skušali igrati proti golu, temveč so si žogo le podajali, v tem delu igre pa smo naredili kar devet tehničnih napak. V drugem smo igrali agresivno in zbrano oziroma tako, kot smo se dogovorili v garderobi in kot sem zahteval od njih.«

Skupina A, 11. krog: Pick Szeged – Aalborg 26:26 (13:15), Zagreb – Flensburg 25:26 (9:11), Celje – PSG 29:33 (13:17), Elverum – Barcelona **:** (**:**).

Tudi Krim in Gorenje z ničlo

Krim je proti Budućnosti že po slabih devetih minutah zaostajal za pet golov (2:7), tik pred koncem prvega polčasa pa dvakrat za šest (10:16, 11:17). Ko so krimovke sredi drugega polčasa prvič imele osem golov minusa (19:27), je kazalo na polom. A po delnem izidu 7:0 so se prvič približale na ena (26:27), nato še dvakrat (nazadnje pri 28:29 v 59. minuti), njihovo usodo pa je zapečatila Đurđina Jauković s sedmim golom.

Trener Uroš Bregar kljub porazu ni bil preveč razočaran: »V prvem polčasu smo igrali slabo, naredili smo nekaj neumnih napak, zato nismo našli pravega ritma. V drugem je bilo veliko bolje, odlično je igrala Valentina Klemenčič, dokončno pa nas je z obrambami povsem približala Maja Vojnovič. Sreča tokrat ni bila na naši strani, a Budućnost ima kakovostnejšo zasedbo.« Tudi Gorenje je proti Magdeburgu že po osmih minutah zaostajalo z 2:7, a se je do odmora približalo na dva (13:15). Velenjčani so v 39. minuti prvič povedli z 18:17, toda kasneje si je Magdeburg z delnim izidom 6:1 v šestih minutah priigral nedosegljivo prednost (25:20).

Liga prvakinj, skupina 2, tretji krog: Ramnicu Valcea – Györ 20:29 (6:10), Budućnost – Krim Mercator 30:28 (17:12)