Tri kroge pred koncem skupinskega dela imajo šestouvrščeni Celjani še vedno tri točke naskoka pred Elverumom in Zagrebom (trener Veselin Vujović je zaradi neprimernega vedenja do sodnikov proti Flensburgu dobil prepoved vodenja ekipe na današnji tekmi z Barcelono in plačilo 2000 evrov kazni) ter odprto pot do prve osmine finala po petih sušnih sezonah. V zadnjih treh krogih v skupini A bodo Slovenci, Norvežani in Hrvati še igrali z Aalborgom, po dvoji pa s Flenburgom (Elverum, Celje), Barcelono (Zagreb, Celje) in PSG (Elverum, Zagreb).

»To je tekma, ki jo moramo dobiti, zlepa ali zgrda,« je pred dvobojem z Aalborgom septembra lani v Zlatorogu dejal celjski trener Tomaž Ocvirk. Toda slovensko-danski obračun se je po dramatični končnici končal z minimalno zmago gostov (29:28), ki so zmagoviti gol dosegli 40 sekund pred koncem, pivovarji pa so doživeli enega štirih zaporednih porazov na uvodnih štirih tekmah v letošnji ligi prvakov. Pred jutrišnjo tekmo s štirikratnim prvakom Danske (2010, 2013, 2017, 2019) Ocvirk pravi: »Analizirali smo prvo tekmo z Aalborgom in videli, da smo največ napak delali v obrambi. Ta je zdaj na višji ravni in napake z začetka sezone se nam ne ponavljajo več. A paziti moramo predvsem na njihove hitre (pol)protinapade. Aalborgova krila so izjemno neugodna, na minimum pa moramo zmanjšati število naših napak v napadu, kajti tekmeci prav vsako hitro in uspešno kaznujejo.«

Uspešna generalka v danski ligi

Aalborg je po enajstih krogih četrti v skupini A z enajstimi točkami – po pet zmag in porazov ter en remi. V sredo je na derbiju danske lige premagal drugouvrščeni Holstebro s 23:21 in je na lestvici prvi z osmimi točkami prednosti. Na evropski tekmi septembra lani v Zlatorogu je bil Portugalec Diogo Silva (skupaj s Hrvatom Josipom Šarcem) s šestimi goli prvi strelec dvoboja, to pa je bil tudi njegov strelski rekord v letošnji ligi prvakov, v kateri je doslej skupno dosegel 23 golov. Po poškodbi gležnja se je 21-letni desni zunanji igralec šele nedavno vrnil na igrišče. »Verjamem, da lahko zmagamo na Danskem, vendar le pod pogojem, če bomo vsi igralci na najvišji ravni. S takšno miselnostjo moramo odpotovati na Dansko, čeprav se zavedamo, da nas čaka zahteven in kakovosten nasprotnik. Kakovost za zmago seveda imamo, kar smo pokazali že na prvi tekmi v Celju, a je takrat za nas prišla prehitro in smo jo nesrečno izgubili,« meni Diogo Silva, ki je pred letošnjo sezono prišel v Celje kot posojeni igralec portugalskega Porta, po njej pa se vanj skoraj zagotovo tudi vrača.

Rokometaši Gorenja so na sredini prvenstveni generalki na gostovanju povozili Ormožane (34:24), jutri pa bodo v skupinskem delu pokala EHF lovili premierno zmago. V prvem krogu so izgubili proti Magdeburgu v Nemčiji (26:32), z enako razliko pa je Nantes doma nadigral španski Ademar Leon (34:28). Kot igralca drugouvrščenega kluba francoske lige se bosta jutri v Rdeči dvorani predstavila tudi nekdanja člana Gorenja – Slovenec Rok Ovniček in Senjamin Burić (BiH). Nantes je doma in v Evropi dosegel že devet zmag zapored (poraza ne pozna od 13. novembra lani), Gorenje pa je v slovenski ligi neporaženo na zadnjih dvanajstih tekmah: kar enajst zmag in remi na nedavnem derbiju s Celjani.