Na okrajnem sodišču v Žalcu se je zaradi tega, ker so od zadnjega naroka minili več kot trije meseci, znova začelo sojenje 30-letnemu Sebastienu Abramovu. Kot mu očita obtožnica, ki jo je ponovno prebral tožilec Marko Borovnik, je leta 2014 zavedel Nado Veber, mamo pokojne Sare, ki je bila takrat njegovo dekle, da je zanj pri banki Unicredit najela okoli 18.000 evrov kredita. Dejal naj bi ji, da denar potrebuje za nakup avtomobila, a ji hkrati prikril, da ima številne dolgove. Avta pozneje ni kupil, se je pa zavezal, da ji bo vračal po 250 evrov na mesec, kolikor je znašal mesečni obrok. Prve štiri ali pet mesecev ji je denar res vračal, potem pa nič več, dolžan ji je ostal okoli 17.000 evrov.

A Abramov je sodnico Lidio Kralj ponovno prepričeval, da to, kar mu očita tožilstvo, ne drži. Kot je dejal, je kredit najela oškodovanka sama, on ji je samo omogočil najem pri banki Unicredit, ker ga pri svoji banki ni dobila zaradi že obstoječega dolga. Nov kredit pa naj bi želela zato, da bi vrnila denar družbi Unior Turizem Zreče, kjer je njena hči Sara prejemala kadrovsko štipendijo. Ker pa se je nato zaposlila pri drugem delodajalcu, bi morala, tako je bilo zapisano tudi v pogodbi, štipenditorju denar vrniti. A je za to družba Unior uradno ni terjala. Ker pa sta se nameravala Abramov in njegovo dekle odseliti v Avstralijo in ker naj bi bila Sarina mama porok za vračilo štipendije, naj bi želeli mama in hči to urediti pravočasno. A je dokaj nenavadno, da se mama in hči tega nista dogovorili med seboj, temveč je mama, ko je dvignila kredit, denar izročila Abramovu, ta pa nato Sari. Kje je denar pristal, ni znano, Vebrova pa obroke še danes plačuje.

Vse je obrnilo na glavo šele anonimno pismo

»Oškodovanka je vedela, da imam v Ljubljani gostinski lokal, ki sem ga dal v najem, dve stanovanji, dva avtomobila, več kosov orožja in okoli 40.000 do 50.000 evrov gotovine v trezorju,« je na sodišču razlagal Abramov, ki se je s Saro aprila ali maja 2014, torej slabo leto pred tragičnim dogodkom, tudi zaročil. A tragedija, Abramov trdi, da je prišlo marca 2015 do nesrečnega slučaja in da je svojo zaročenko ustrelil povsem po nesreči in ne namenoma, naj bi vse postavila na glavo.

»Prav zaradi te hude tragedije sem šel tudi v osebni stečaj,« je dejal Abramov. In dodal, da je bil s Sarinimi starši še vse do leta 2017 v dobrih odnosih, vse pa se je čez noč spremenilo, ko sta Vebrova prejela anonimno pismo, v katerem naj bi jima pisec »odprl oči«, s kom imata opraviti. Tožilec je predlagal, da sodišče prihodnji teden zasliši stečajno upraviteljico v osebnem stečaju obdolženega in pridobi podatke SKB banke o vseh transakcijskih računih obdolženega, zagovornik Mitja Pavčič pa tudi zaslišanje dveh bližnjih sorodnikov Vebrove, saj naj bi bilo nenavadno, da oškodovanka svojim nikoli ni potožila, da je za Abramova najela kredit za avto, ki ji ga potem nikoli ni vrnil.