Na sojenju Sebastienu Abramovu zaradi goljufije so zaslišali njegovo mamo Tinko Huskić Colarič ter celjskega kriminalista Aleša Škerlaka, ki je preiskoval tako sumljivo smrt Abramovega dekleta Sare (Abramov je bil osumljen tudi umora) kakor tudi sum zavarovalniške goljufije v zvezi z odrezano roko v Ljubljani, kamor je bil napoten po naročilu nadrejenih. Škerlak je bil s Sarino materjo Nado Veber večkrat v stiku, v enem od pogovorov pa mu je omenila, da je za Abramova najela kredit, ki ji ga ni vrnil. Na vprašanje obtoženega, ali ji je on »svetoval«, naj ga ovadi, je Škerlak dejal, da vsakogar, ki sumi, da je bil oškodovan, seznanijo s pravico, da lahko poda ovadbo, in tako je bilo tudi v tem primeru. »Prisiliti pa v to ne moremo nikogar, saj je to svobodna volja vsakega oškodovanca,« je dejal.

A Nada Veber se je za ovadbo odločila, čeprav šele tik pred zastaranjem, saj sta z možem dve leti po hčerini smrti prejela anonimno pismo, v katerem jima je nekdo Abramova opisal v povsem drugačni luči, zato sta povsem spremenila mnenje o njem. Odkar je prišla na dan afera z odrezano roko, pa sta prepričana, da Sarina smrt ni bila naključje. A to bo predmet drugega kazenskega postopka.

Za avto ali štipendijo?

Tokrat se Abramov zagovarja, ker Vebrovi ni vrnil okoli 17.000 evrov, kolikor je zanj najela kredita in dodala še nekaj lastnih prihrankov. Da je imel »rad polno denarnico, da je gotovino 'hrčkal', saj je nenehno dvigoval zneske, a jih tudi polagal, da je imel za anuitete ter obveznosti od kreditnih kartic«, pa je poudaril zagovornik Mitja Pavčič. Da je imel vedno denar, doma je gotovino hranil v trezorju, poleg orožja, je povedala tudi obtoženčeva mama Huskić-Colaričeva. In še, da ji ni znano, da bi njen sin Vebrovo prosil za kredit. »Ne vem, zakaj bi, če je bil zaposlen in je prejemal plačo,« je dejala. Razburila se je tudi, češ da je bila 58 let poštena ženska, potem pa je zaradi odrezane roke nastal tak »rompompom«.

V sodni dvorani so nato znova zavrteli posnetek zaslišanja Nade Veber, ki je v solzah pojasnjevala, kako jo je Abramov prepričal v najem kredita. Nujno naj bi ga potreboval za preprodajo avta, da bi zaslužil nekaj tisočakov. Zdaj pa Abramov trdi, da je bil denar namenjen Sari, da bi vrnila štipendijo Uniorju Zreče, ki pa je od nje nikoli ni terjal.