Za kralje iz Kalifornije, ki so prekinili niz petih porazov, so sicer gole dosegli Kurtis MacDermid, Jeff Carter, Austin Wagner, Sean Walker in Tyler Toffoli. Pri poražencih je Elias Lindholm zadel dvakrat, Mikael Backlund pa enkrat.

"Seveda sem zadovoljen s štirimi zadetki in golom v prazno mrežo ob koncu. Kar nekaj časa nam že ni uspelo ploščka poslati v prazno mrežo. Smo pa igrali dobro, bili smo bolj kreativni. Vedeli smo, da je njihova obramba linija oslabljena, zato smo skušali nanjo čim bolj pritiskati. Mislim, da nam je uspelo to nekajkrat izkoristiti. Skoraj vsaka naša peterka je našla pot do gola in ko ti to uspe, imaš velike možnosti za zmago v tej ligi," je po tekmi za lakingsinsider.com dejal trener kraljev Todd McLelllan.

Uspešen je bil tudi Boston. Najboljša ekipa vzhodne konference in celotne lige je s 4:1 doma premagala Montreal. Blestel je David Pastrnak, ki je dosegel tri zadetke, kar je bil njegov četrti "hat-trick" sezone, s tremi podajami pa se je izkazal tudi Brad Marchand.

Pastrnak je sicer v sezoni zbral že 41 zadetkov in je edini ob Aleksu Ovečkinu s štirimi "hat-tricki" v tej sezoni. Hkrati zaseda drugo mesto med hokejisti po točkah (81 točk za 41 golov in 40 podaj) in je vmes med Edmontonovima Leonom Draisaitlom (89 točk) in Connorjem McDavidom (81). Kopitar, ki je podal ob prvem in zadnjem golu Los Angelesa, je doslej zbral 49 točk za 17 golov in 32 podaj in je na 36. mestu.

Na tretji tekmi večera pa je Vancouver doma s 3:0 odpravil Chicago, pri čemer je Brandon Sutter prispeval gol in dve podaji za vodilno ekipo pacifiške skupine, v kateri je Los Angeles trdno na zadnjem mestu. Slednjega sicer nov obračun čaka v noči na nedeljo, ko bo gostoval pri Coloradu.